Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 7. 2014,
14.48

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

prepovedane droge policija

Četrtek, 10. 7. 2014, 14.48

2 leti, 6 mesecev

Policija zasegla za milijon evrov prepovedanih drog (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V uspešni mednarodni kriminalistični preiskavi so policisti v Sloveniji, Avstriji, Švici, Italiji, Nemčiji in na Hrvaškem zasegli 70 kilogramov prepovedanih drog.

Na območju Vrhnike, Logatca, Novega mesta in Nove Gorice so včeraj potekale hišne preiskave zoper mednarodno kriminalno združbo, ki se ukvarja z zlorabo prepovedanih drog.

Šlo je za del mednarodne preiskave, v kateri so sodelovali Europol ter varstveni in pravosodni organi iz Nemčije, Avstrije, Švice, Kosova, Hrvaške, Italija ter Bosne in Hercegovine, slovenska policija pa se je vanjo vključila novembra lani.

Zasegli 70 kilogramov prepovedanih drog V teh državah je bilo skupno zaseženih 70 kilogramov prepovedanih drog, in sicer 10,7 kilograma heroina, 60 kilogramov konoplje in 331 gramov kokaina. S tem bi po ocenah policije kriminalna združba zaslužila od 500 do 700 tisoč evrov, v primeru prodaje drog na drobno pa tudi do enega milijona evrov.

V preiskavi je bilo skupno identificiranih kar 36 osumljencev, od tega osem Slovencev, en Hrvat, trije Avstrijci, dva Nemca, trije Italijani, sedem Srbov, en Romun in enajst kosovskih državljanov.

Zoper posamezne osumljence, ki so jih prijeli avstrijski, švicarski, italijanski, hrvaški in nemški varnostni organi, bodo kazenske ovadbe podali na njihova državna tožilstva.

Koprski kriminalisti so na pristojno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo, v kateri 31 osumljencem očitajo skupno 19 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Za tovrstno kaznivo dejanje je zagrožena kazen zapora od treh do 15 let.

Slovenija še vedno pomemben člen Balkanske poti Po uspešno končani preiskavi so s koprske policije sporočili, da je ta dokazala, da je območje Slovenije še vedno pomemben dejavnik pri trgovini s prepovedanimi drogami na tako imenovani Balkanski poti.

"Pri nas se križajo prometne poti med jugovzhodno in zahodno Evropo, ki jih uporabljajo različne kriminalne združbe za tihotapljenje prepovedanih drog, nedovoljenih snovi v športu, orožja, eksplozivnih snovi in ljudi," navajajo na PU Koper.

Ne spreglejte