Torek,
1. 9. 2009,
18.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 1. 9. 2009, 18.46

8 let

Na sojenju zoper Popoviča zaslišali vzdrževalca blagajn v lokalih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na okrožnem sodišču v Kopru se je kljub ugovorom okrožne državne tožilke nadaljevalo sojenje Borisu Popoviču, ki ga obtožnica bremeni zlorabe položaja, utaje davkov in ponarejanja listin.

Popoviča zaradi službenih obveznosti na glavno obravnavo ni bilo, sojenje pa se je nadaljevalo kljub ugovorom okrožne državne tožilke, da pisno opravičilo predsednice občinske uprave ne more opravičiti Popovičeve odsotnosti. Kot priče so nastopili nekdanji vzdrževalec blagajn v Popovičevih lokalih Anton Kovačič ter nekdanja zaposlena v strežbi Tomaž Blažek in Rok Berdon. Kovačič: Na teh blagajnah ni mogoče zmanjševati prometa

Kovačič je potrdil, da programa, ki je v blagajnah že tovarniško zapisan, ni mogoče spreminjati, pač pa lahko imetnik posebnega ključa v blagajno vnaša nove artikle, spreminja cene ali določa stopnjo DDV. Po njegovih besedah na blagajnah takega tipa tudi ni mogoče zmanjševati prometa.

Kovačič je Popovičevima podjetjema prodal pet ali šest blagajn, ki jih je tudi servisiral, kasneje pa jih je odkupil, ker so se v lokalih odločili blagajne zamenjati. Dve blagajni so po njegovih besedah uporabljali v diskoteki Ozare, dve v lokalu Snack bar, tri pa v lokalu Carpaccio. Potrdil je tudi, da so blagajne v času, ko je obiskal omenjene lokale in vanje vpisoval nove cene ali artikle, delovale, in da med seboj niso bile povezane.

Osivnik je leta 2007 pričal, da so mu policisti grozili Na vprašanje okrožne državne tožilke, ali ga je nekdanji prokurist v Popovičevih lokalih Hrvoje Osivnik kdaj nagovarjal, da bi spremenil parametre v eni od blagajn, ki ni bila v lokalu, Kovačič ni odgovoril. Kot je znano, je Osivnik med procesom zoper Popoviča leta 2007 dejal, da so ga policisti z grožnjami in lažnimi obljubami prepričali, da je ponaredil del dokumentacije v gostinskih lokalih, zaradi česar je bil Popovič kasneje oproščen.