Sreda,
15. 8. 2012,
7.36

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 15. 8. 2012, 7.36

8 let, 5 mesecev

Maja aretirani domnevni preprodajalci mamil v priporu vsaj še do novembra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Senat vrhovnega sodišča je v majski obsežni akciji prijetim domnevnim preprodajalcem drog in orožja pripor podaljšal še za tri mesece, so potrdili na ljubljanskem in kranjskem okrožnem sodišču.

Po zakonu o kazenskem postopku ima tožilstvo točno do omenjenega datuma čas, da spiše obtožnico, sicer bodo priprte izpustili. Zakon namreč predvideva, da mora biti obtožnica vložena v šestih mesecih od odvzema prostosti.

Spomnimo: Policisti so v obsežni policijski akciji, ki je pred dobrimi tremi meseci potekala na območju policijskih uprav Kranj, Ljubljana in Koper, prijeli več kot 60 ljudi, k preiskovalnim sodnikom pa so jih privedli 29. Pripor so odredili 23 ljudem, od tega trem hišnega. Nekaj dni zatem so na Kokrici prijeli še enega ključnih osumljencev, Črnogorca Veliborja Popovića.

Veliki večini priprtih so pripor odredili kranjski ali ljubljanski sodniki. Po besedah predstavnikov policije je šlo za eno najobsežnejših preiskav v zgodovini Slovenije. Prijeti naj bi predstavljali vrh organiziranega kriminala v Sloveniji, delovali pa naj bi mednarodno. V akciji ob prijetju osumljenih so zasegli okoli 35 kilogramov droge, orožje in gotovino. Ovadili so skoraj 50 ljudi, in sicer za skupaj skoraj 200 kaznivih dejanj.