Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 1. 2015,
10.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Franc Kangler sojenje

Petek, 23. 1. 2015, 10.29

8 let

Kanglerja ni bilo na sodišče, razlog bolezen (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nekdanji mariborski župan Franc Kangler danes ni prišel na Okrajno sodišče v Mariboru, kjer bi se moral zagovarjati zaradi očitane zlorabe položaja pri sklepanju pogodbe za radarje.

Na sodišče sta prišla le vodja mariborskega občinskega urada za komunalo, promet in prostor Vili Eisenhut ter Tomaž Vrčko iz podjetja Iskra Sistemi, ki sta krivdo zanikala.

Tožilstvo jima je za današnje priznanje krivde ponudilo pogojno kazen treh mesecev zapora s preizkusno dobo enega leta, a ponudbe nista sprejela. Njuna obramba je zahtevala izločitev dokazov, ki so bili pridobljeni na nezakonit način.

Pomagala županu Kangler je odsotnost na današnjem predobravnavnem naroku opravičil z boleznijo. Odsoten je bil tudi direktor Inštituta za javno-zasebno partnerstvo Boštjan Ferk, pri katerem po besedah sodnice ni bila izkazana vročitev vabila na sodišče.

Predobravnavni narok je bil danes izveden le za prisotna Eisenhuta in Vrčka. Eisenhut kot vodja občinskega urada za komunalo, promet in prostor in član komisije za izvedbo javnega razpisa za prenovo semaforskega sistema v Mariboru ter Vrčko kot predstavnik družbe Iskra Sistemi naj bi v letih 2010 in 2011 naklepno pomagala takratnemu županu Kanglerju pri zlorabi položaja.

Predobravnavni narok za Kanglerja bo 18. februarja Posledično naj bi bil javni razpis za prenovo semaforjev v Mariboru prirejen tako, da je bila kot najugodnejši ponudnik izbrana družba Iskra Sistemi. Z njo je občina podpisala okoli 30 milijonov evrov vredno pogodbo.

Kdaj se bo začelo sojenje, ni znano. Najprej bo namreč treba izvesti še predobravnavni narok za Kanglerja in Ferka, ki ga je sodnica razpisala za 18. februar.

Ne spreglejte