Četrtek,
30. 8. 2012,
11.25

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 30. 8. 2012, 11.25

8 let, 5 mesecev

Javni zavod naj bi oškodoval za več kot 67.000 evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Mariborski policisti so okrožnemu tožilstvu v Mariboru podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja goljufije, v kateri naj bi nastalo za več kot 67.000 evrov škode.

Policisti so skupaj z mariborskimi kriminalisti ugotovili, da je odgovorna oseba zavoda iz Maribora, ki v skladu s koncesijsko pogodbo izvaja zdravstvene oz. oskrbovalne storitve, z drugim oškodovanim zavodom, katerega lastnik je država, sklenila koncesijsko pogodbo za izvajanje zdravstvenih oziroma oskrbovalnih storitev, so sporočili s Policijske uprave (PU) Maribor.

Pri tem je bilo dogovorjeno, da bo zavod, ki bo storitve izvajal, mesečno sporočal podatke o izvrševanju teh storitev, na podlagi tega pa bo oškodovani zavod, ki upravlja tudi z javnimi sredstvi, poravnal obveznosti.

Policisti in kriminalisti pa so ugotovili, da je odgovorna oseba osumljenega zavoda pri prikazovanju mesečnih storitev od januarja 2009 do marca 2012 izstavljala prirejene račune, na katerih je fiktivno prikazovala več storitev od dejansko opravljenih in tako oškodovala drug zavod za najmanj 67.730 evrov.

Oškodovani zavod nepravilnosti ni opazil, ampak so to opazili mariborski policisti, ki so v povezavi s tem opravili tri hišne preiskave in osumljeno osebo za 48 ur tudi pridržali. To so že izpustili na prostost. Policisti so oškodovani zavod ob tem še pozvali, naj stori vse, kar je potrebno, da bi preprečili nadaljevanja izvrševanja tovrstnih kaznivih dejanj, so še sporočili s PU Maribor.