Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 10. 2011,
11.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Turčija potres

Torek, 25. 10. 2011, 11.56

8 let

Izpod ruševin rešili dojenčico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V potresu, ki je v nedeljo prizadel vzhod Turčije, je po zadnjih podatkih umrlo 432 ljudi, 1352 ljudi pa je ranjenih. Reševalci nadaljujejo iskanje preživelih.

V potresu z magnitudo 7,9, ki je prizadel dele vzhodne pokrajine Van, se je po podatkih turške vlade porušilo več kot 2200 zgradb. Še v ponedeljek so poročali o porušenih 970 zgradbah.

Številni še vedno ujeti pod zrušenimi stavbami tevilo mrtvih v enem najhujših potresov v Turčiji v zadnjih letih je od ponedeljka, ko so našteli 272 mrtvih, naraslo že na 432. Oblasti se bojijo, da bo njihovo število še naraslo, saj so številni še vedno ujeti pod zrušenimi stavbami.

Najhuje je bilo prizadeto območje mesta Ercis z okoli 100.000 prebivalci. Tam se je zemlja tresla tudi minulo noč, saj so zabeležili številne popotresne sunke.

Številni ljudje so minulo noč preživeli na prostem ob ognju, nekateri pa tudi v svojih avtomobilih, saj se bojijo vrniti na domove. Na območje Van so doslej dostavili več kot 6300 šotorov, spričo nizkih temperatur pa ostaja razdelitev odej, hrane in grelcev prednostna naloga, je v Ženevi sporočil Rdeči križ.

Deklica je zdrava in bo preživela Reševalci, ki delajo neprenehoma, pa so 47 ur po potresu izpod ruševin v Ercisu potegnili nekaj tednov staro dojenčico. Deklica je zdrava in bo preživela, so povedali zdravniki. Reševalci si sedaj prizadevajo izpod ruševin rešiti tudi dekličino mamo, medtem ko oče velja za pogrešanega. Potem ko so v ponedeljek izpod ruševin potegnili pet ljudi, so reševalci davi rešili tudi nosečo žensko in njuna otroka ter zakonski par.

Po podatkih Rdečega križa je pod ruševinami verjetno ostalo na stotine ali celo na tisoče ljudi, situacija na prizadetem območju pa ostaja resna, je povedala tiskovna predstavnica Rdečega križa Jessica Sallabank. Uradni podatki o pogrešanih osebah za zdaj sicer niso na voljo.

Ne spreglejte