SiolNET. Novice Črna kronika
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Iris Mulej: "Jaz od tega živim"

4

termometer

"Jaz od tega živim, ne morem dovoliti, da kar brez dogovora in pogodbe objavljajo moje fotografije," je za SiOL povedala manekenka in nekdanja miss Slovenije Iris Mulej.

In ravno zaradi fotografij iz časa, ko je bila aktualna miss, torej iz leta 2006, se na ljubljanskem okrožnem sodišču odvija pravda med Mulejevo in podjetjem Suzuki Odar, od katerega želi Mulejeva iztržiti primerno odškodnino. Manekenka zahteva soočenje Na sodišču tudi tokrat ni bilo priče, ki naj bi bila odgovorna za pojav fotografije Iris Mulej na jumbo plakatih. Sodišče ji je vabilo poslalo na naslov podjetja, a ta tam več ne dela. Ker Mulejeva vztraja, da želi biti zaslišana takrat, ko bo zaslišana tudi tožena stranka, saj zahteva tudi neposredno soočenje, sodniku ni preostalo drugega, kot da sojenje preloži – zaradi zasedenosti na december.

"Suzuki je bil takrat uraden sponzor tekmovanja, dobila sem njihovo vozilo in se dogovorila za fotografiranje. Pogodbo sem želela pred fotografiranjem, a so potem obljubili, da bomo že uredili. Te fotografije naj bi uporabili pri neki njihovi reviji. Potem pa me je skoraj kap, ko sem se zagledala na velikih plakatih," je za SiOL pojasnila tožnica. Od podjetja Suzuki Odar zahteva 14 tisoč evrov.

Zahteva 14 tisoč evrov Njen zagovornik je sodišču predlagal, naj upošteva, da se je podoben incident že zgodil tudi z ljubljansko Namo, ko so objavili plakat na pročelju Name, in sicer za daljši čas, kot je bilo dogovorjeno, krasila pa je tudi mestne avtobuse. "A v tem primeru smo se poravnali. Dobila sem tri tisoč evrov za en plakat, v zadnjem primeru pa so po podatkih Europlakata zalepili 140 jumbo plakatov, po mojih informacijah pa jih je bilo več kot dvesto," zatrjuje Mulejeva.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin