SiolNET. Novice Črna kronika
9,96

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Huda nesreča na primorki. V verižnem trčenju umrl 65-letni voznik. #video #foto

9,96

termometer

Na primorski avtocesti se je zjutraj zgodila huda prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi tri osebna vozila, avtobus in kombi. Umrl je 65-letni voznik osebnega vozila iz Kranja, tri osebe so se poškodovale. Zaradi nesreče je bila zaprta avtocesta proti Kopru med priključkoma Postojna in Razdrto. Posledice nesreče so že odstranili. Na dolenjski avtocesti je medtem zagorelo vozilo.

Policisti so na kraju dogodka ugotovili, da sta se zgodili dve prometni nesreči, in sicer druga za drugo.

V prvi je voznik kombija na prehitevalnem pasu zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del mazde. Za tem je pripeljal voznik berlinga, ki je zmanjšal hitrost in se začel zaustavljati, za njim pa še voznik chevroleta, ki je prav tako zmanjševal hitrost.

prometna nesreča Foto: PU Koper

Takrat je po prehitevalnem pasu za njimi pripeljal še voznik avtobusa, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del osebnega vozila chevrolet. Tega je potisnilo naprej in v levo v kovinsko varnostno ograjo.

V nadaljevanju je avtobus trčil še v berlinga, ki ga je odbilo desno z vozišča, voznik avtobusa pa je vozilo chevrolet potisnil naprej do kombija. Po tem trku je desno z vozišča odbilo še kombi.

prometna nesreča Foto: PU Koper

V nesreči je umrl 65-letnik iz Kranja, voznik chevroleta. Preostale udeležence, ki so bili lažje poškodovani, so odpeljali na pregled v Zdravstveni dom Postojna oz. izolsko bolnišnico.

V vozilu pokojnika je bil tudi pes, ki ga je takoj prevzela veterinarska služba.

prometna nesreča Foto: PU Koper

Kot so še sporočili s policije, bodo 51-letnemu vozniku kombija iz okolice Maribora izdali plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti, 57-letnega voznika avtobusa iz Žužemberka pa bodo kazensko ovadili.

Policisti so v sodelovanju z uslužbenci Darsa takoj na treh lokacijah uredili izvoz v koloni ujetih vozil in takoj, ko je bilo mogoče, odprli promet po odstavnem pasu. Poškodovana vozila so v najkrajšem času odstranili, cesto pa za ves promet ponovno odprli ob 12.15.

s

Primorska avtocesta je bila zaradi odstranjevanja posledic nesreče zaprta okoli štiri ure, nastal pa je tudi približno 15 kilometrov dolg zastoj. Obvoz so vzpostavili po vzporedni regionalni cesti, vendar je tudi tam nastal daljši zastoj. Promet zdaj na tem odseku ni več zgoščen.

Izjava policista o prometni nesreči. Video: Planet TV

f

n

Foto: bralec

Kot je razvidno s spodnje fotografije, objavljene na Twitterju, so se tokrat vozila primerno razvrstila in tako omogočila reševalcem nemoteno delo.

Prometni nasveti za konec tedna

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 272
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin