Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 3. 2010,
8.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

1

Natisni članek

Sreda, 3. 3. 2010, 8.04

8 let

Gradbinec iz Stožic storil samomor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

1

Največ plačilne nediscipline je v gradbeništvu, so na včerajšnjem posvetu Kako do plačilne discipline v teoriji in praksi ugotavljali strokovnjaki.

Da je temu res tako, potrjuje tudi samomor podizvajalca pri gradnji Športnega parka Stožice, štajerskega podjetnika Ivana Selinška.

"Moderno je, da se izvajalcem ne plačuje"

"Več neplačnikov je bilo, ne samo ti pri gradnji stadiona v Stožicah. Postalo je moderno, da se izvajalcem ne plačuje," je za Žurnal po razkritju, da je nekdaj uspešni podjetnik Ivan Selinšek, lastnik podjetja Varkos Selinšek, storil samomor, dejal njegov brat Maks Selinšek.

Selinšek naj bi imel v ponedeljek dogovorjen sestanek s podjetjem Grep, ki gradi Športni park Stožice, vendar ga na sestanek ni bilo, je za Žurnal potrdil njegov direktor Uroš Ogrin.

Podjetje je imelo blokirane račune

V sporočilu za javnost sta poslanca SLS Franc Pukšič in Janez Ribič namigovala, da naj Selinšek ne bi zdržal psihičnega pritiska, potem ko je njegovo podjetje zapadlo v likvidnostne težave zaradi plačilne nediscipline naročnikov. "Ne želim se spuščati v obtožbe, vendar smo neuradno izvedeli, da je bilo na ponedeljkovem sestanku v zvezi s projektom Stožice tudi podjetju Varkos Selinšek sporočeno, da plačila za svoje delo ne bo prejelo," je povedal Pukšič.

Selinškovo podjetje, ki se je ukvarjalo s proizvodnjo kovinskih konstrukcij, je imelo od zadnjega tedna februarja, kot je razvidno iz javnih baz, blokirane vse tri bančne račune, večkrat pa so bili blokirani tudi lani.

Varkos ima okoli 80 zaposlenih, ti pa so v zadnjem mesecu dobili le 40 odstotkov plače, čeprav še vedno normalno delajo.

Vzroke, ki so podjetnika pripeljali do samomora, bodo raziskali policisti, pri tem jim bo v pomoč tudi poslovilno pismo, ki ga je zapustil, še dodaja Žurnal.

Ne spreglejte