Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 5. 2008,
14.37

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 6. 5. 2008, 14.37

8 let, 5 mesecev

Fritzl zlorabljal tudi vnukinjo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Policija sumi, da je pošast iz Avstrije, Josef Fritzl, ki je priznal, da je svojo hčer Elisabeth 24 let zadrževal v ujetništvu ter jo zlorabljal, najverjetneje zlorabljal tudi hči in vnukinjo Kerstin.

Policija svojih sumov ne more potrditi, ker 19-letna hči in vnukinja Kerstin že več kot dva tedna leži v umetni komi. Njeno zdravstveno stanje se je sicer nekoliko stabiliziralo, kljub temu pa je še vedno kritično. Prav bolezni, ki ogroža njeno življenje, je Kirsten pomagala na svobodo pripeljati njeno mater in dva brata, ki sta še živela z njo v kleti, saj so jih odkrili, potem ko ji je 73-letni Fritzl zaradi bolezni dovolil v bolnišnico. Primer je prišel v javnost 26. aprila, Fritzl pa je trenutno v priporu.

Odvetniku grozijo s smrtjo Predstavnik avstrijske policije je tudi sporočil, da je odvetnik Josefa Fritzla prejel grožnje s smrtjo.

Josef Fritzl je hčer Elisabeth začel spolno zlorabljati pri 11 letih. Ko je dopolnila 18 let jo je zaprl v ujetništvo in kaže, da so bili najhujši ravno prvi meseci ujetništva, saj so preiskovalci v skrivnih prostorih hiše odkrili posebno sobo, kjer je bila Elisabeth kar devet mesecev priklenjena ob steno. V sobi z golimi stenami je bila ujetnica s pasjo verigo priklenjena za vrat, oče pa jo je odklenil le, ko je morala na stranišče. Mučilnica je kasneje služila kot kazen za neprimerno obnašanje Elisabeth in otrok.

Ne spreglejte