Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 7. 2011,
19.21

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

mati umor

Četrtek, 7. 7. 2011, 19.21

7 let, 12 mesecev

Casey Anthony obsojena na štiri leta zapora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Floridski sodnik Belvin Perry je v Orlandu 25-letno Casey Anthony obsodil na štiri leta zaporne kazni zaradi laganja policistom med preiskavo domnevnega izginotja in umora dveletne hčerke Caylee.

Anthonyjeva je bila obtožena tudi hčerkinega umora, vendar jo je porota v torek oprostila. Neposredni prenos sodne drame Primer je v ZDA vzbudil veliko zanimanje v medijih in komentatorji so sodni proces primerjali s procesom proti nekdanjemu zvezdniku ameriškega nogometa in filmskemu igralcu O.J. Simpsonu v 90. letih prejšnjega stoletja. Sodnik Perry je med sodnim procesom dovolil kamere, ki so Američanom neposredno prenašale celotno sodno dramo, ki se je končala v nasprotju z napovedmi televizijskih komentatorjev. Izpuščena bo najkasneje v začetku avgusta Ti so pričakovali obsodbo in smrtno kazen za Anthonyjevo, porota pa je menila, da tožilstvo ni predstavilo dovolj dokazov za takšno kazen. Casey Anthony je bila v zaporu že skoraj tri leta in najverjetneje bo izpuščena že konec julija ali v začetku avgusta letos.

Za štiri laži bo morala plačati 4000 dolarjev Za vsako od štirih laži bo morala plačati tudi po 1000 dolarjev. Porota jo je spoznala za krivo laganja o svoji zaposlitvi, da je njeno hčer ugrabila neobstoječa varuška, da jo je pustila pri prijateljih in da je govorila z njo po telefonu po izginotju.

Pomanjkanje jasnih dokazov Tožilci so poroto prepričevali, da je Caylee junija leta 2008 umorila njena mama, ker zaradi nje ni mogla na zabavo s prijatelji. Odvetniki so poroto prepričevali, da je deklica umrla po nesreči v družinskem bazenu, nakar jo je njen dedek, sicer nekdanji policist, zavil v lepilni trak in zakopal, da bi zadeva delovala kot umor. Odvetniki so očeta Casey Anthony obtožili tudi spolne zlorabe hčerke.

Ta je vse skupaj zanikal in tudi sodnik je med procesom prepovedal takšno obrambo za katero ni bilo nobenih dokazov. Vendar se porota po drugi strani ob pomanjkanju jasnih dokazov o motivu, načinu in kraju ter času umora oziroma nesreče ni mogla odločiti za obsodbo.

Podrobnosti o smrti deklice ostajajo skrivnost Podrobnosti o smrti dveletne deklice tako ostajajo skrivnost, kakor tudi identiteta njenega pravega očeta, saj se doslej glede tega še ni nihče "prijavil". Primer je razburil tudi prebivalce Orlanda, ki so pred sodiščem redno demonstrirali in pozivi za "pravično" kazen Casey Anthony se še vedno vrstijo. Za zdaj je v zaporu.

Ne spreglejte