Sreda,
17. 7. 2013,
9.42

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 17. 7. 2013, 9.42

8 let, 5 mesecev

Adrijino letalo pristalo zaradi lažnega alarma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Letalo Adrie Airways, ki je bilo na poti v Pariz, je moralo zaradi sprožitve detektorja dima takoj po vzletu pristati. K sreči je šlo za lažen preplah, letalo pa je pristalo brez težav.

Letalo Adrie Airways, ki je letelo na liniji Ljubljana – Pariz, je moralo kmalu po vzletu prekiniti let in se vrniti na letališče Jožeta Pučnika. V toaletah se je namreč vklopil indikator dima, zato je posadka, v skladu v za tak primer predpisanimi procedurami, prekinila let in se vrnila na ljubljansko letališče, so sporočili iz Adrie Airways. Na kraj dogodka so odšli gasilci, vendar je šlo k sreči za lažni alarm, pa so za Planet Siol.net povedali na Policijski upravi (PU) Kranj.

Na letalu Canadair Regional Jet CRJ900 je bilo 39 potnikov in štirje člani posadke, varnost potnikov in posadke pa v nobeni fazi leta ni bila ogrožena, so pojasnili pri našem nacionalnem letalskem prevozniku.

Letalo je ob 8.31 varno pristalo na ljubljanskem letališču, za zdaj pa še ni znano, kaj je bil razlog za sprožitev signalizacije dima v toaletah, so še povedali pri Adrii.

Kmalu po 11. uri je bil let proti Parizu z drugim letalom istega tipa le opravljen. Medtem se na letalu, ki je moralo zasilno pristati, nadaljuje tehnični pregled.

Promet ne letališču zaradi dogodka ni bil ustavljen.