TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 3. 2008,
15.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 27. 3. 2008, 15.11

8 let

Najmočnejša znamka široke potrošnje je Barcaffe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Sloveniji je ponovno najmočnejša znamka široke potrošnje Barcaffe, znamka Milka ji je tesno za petami.

Po podatkih raziskave PGM, ki nudi vpogled v moč blagovnih znamk na trgu, najdemo med najmočnejšimi znamkami slovenskega izvora tri znamke Droga Kolinske ter tri znamke skupine Laško, sledi ji proizvajalec Paloma z dvema znamkama med najmočnejšimi desetimi slovenskimi znamkami. V regiji so spremembe majhne, čokolada Milka je še vedno najmočnejša. Paloma beleži padec v moči svojih znamk na področju regije bivše Jugoslavije.

V družbi Valicon so s podatki raziskave poiskali odgovore na vprašanja, katere so najmočnejše blagovne znamke široke potrošnje v Sloveniji in katere v regiji, katera slovenska blagovna znamka je na tem področju na trgu bivše Jugoslavije najmočnejša ter kakšne so spremembe glede na predhodno obdobje merjenja moči znamk.

Barcaffe je najmočnejša znamka že od leta 2005 Na lestvici najmočnejših deset znamk široke potrošnje ostaja že od leta 2005 najmočnejša znamka v Sloveniji Barcaffe, tej sledi najmočnejša tuja znamka široke potrošnje Milka, ki tako kot Barcaffe uspešno ohranja dominantno pozicijo v svoji blagovni skupini.

Znamka piva Laško že nekaj časa beleži trend rasti

Na tretje mesto se je v zadnji meritvi prebila znamka testenin Barilla, sledi znamka piva Laško, pri kateri trend rasti moči znamke zaznavamo že zadnji dve obdobji merjenja moči znamk. Znamka Orbit žvečilni gumi je sicer glede na predhodno obdobje merjenja izgubila, vendar je še zmeraj med najmočnejšimi petimi znamkami široke potrošnje. Alpsko mleko je znamka, ki je po nekaj letih med najmočnejšimi znamkami prvič resneje izgubila na moči, predvidevajo, da se je šele sedaj začel kazati vpil relativno majhnega vlaganja v trženje te znamke v zadnjih letih.

Pogled na lestvico najmočnejših slovenskih znamk v Sloveniji pokaže, da sta med najmočnejšimi slovenskimi znamkami še dve znamki Droga Kolinske, in sicer znamka 1001 cvet na petem mestu slovenskih najmočnejših znamk, ter znamka Argeta, ki se nahaja na osmem mestu. Na šestem mestu je znamka Paloma prtički, na sedmem ji sledi Radenska, na devetem mestu pa Fruc, ki je tako tretja znamka v lasti skupine Laško na lestvici najmočnejših deset slovenskih znamk široke potrošnje. Na desetem mestu lestvice najmočnejših slovenskih znamk v Sloveniji se nahaja znamka Žita - Gorenjka.

V nekdanji Jugoslaviji še naprej vodi Milka

V regiji nekdanje Jugoslavije (Slovenija, Hrvaška, BiH, Srbija) je tako kot v predhodnem merjenju najmočnejša znamka čokolada Milka. Na drugem mestu je z minimalnim zaostankom položaj obdržala ena izmed najmočnejših globalnih znamk, Coca Cola. Njej sledi znamka žvečilnih gumijev Orbit. Na četrtem mestu je ponovno mehčalec Lenor, sledi mu znamka Gillette, katere moč se je glede na preteklo obdobje okrepila.

Ne spreglejte