SiolNET.
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nafta pod 49 dolarji

3

termometer

 | Foto:
Cene nafte so se v današnjem elektronskem trgovanju v Aziji znižale in se spustile pod 49 dolarjev za 159-litrski sod.

Vlagatelji so v pričakovanju nove objave o stanju zalog nafte v ZDA, ki naj bi se znova povečale, kar bi cene nafte lahko še dodatno potisnilo navzdol.

Za 159-litrski sod zahodnoteksaške lahke nafte z majskim dobavnim rokom je bilo treba odšteti 48,43 dolarja, kar je 1,23 dolarja manj kot v torek. V trgovanju na ameriški borzi se je cena omenjene nafte v torek prav tako znižala in se spustila na 48,66 dolarja. Severnomorska nafta brent pa se je na londonski borzi pocenila za 88 centov na 48,35 dolarja.

Čakanje na objavo ekonomskih podatkov Sicer pa podobno kot kapitalski tudi naftni trgi čakajo na objavo nekaterih ekonomskih podatkov, predvsem v ZDA. Tam bodo danes objavili podatke o zalogah nafte, v prihodnjih dneh pa še podatke o zaposlenosti. Oba podatka bosta najverjetneje močno vplivala tudi na gibanje cen nafte.

Trgovci se nadejajo povečanega povpraševanja Naftni trgovci v ZDA ob tem poudarjajo, da si želijo predvsem boljših gospodarskih novic, ki bi vzpodbudili povpraševanju kupcev po nafti. To bi pomenilo večje trošenje nafte, s katero potrošniki trenutno precej varčujejo. Samo vozniki v ZDA namreč vsak mesec prevozijo več milijard kilometrov manj, kar zmanjšuje tako porabo nafte kot tudi njeno ceno.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin