SiolNET.
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nafta dražja

1

termometer

Nafta se je v elektronskem trgovanju v Aziji podražila. K temu je prispeval dvig tečajev na azijskih borzah, saj vlagatelji upajo na skorajšnje okrevanje svetovnega gospodarstva.

Za 159-litrski sod zahodnoteksaške lahke nafte z julijskim dobavnim rokom je bilo treba odšteti 67,05 dolarja, kar je 74 centov več kot v petek. V petek so se terminske pogodbe podražile za 1,15 dolarja na 66,23 dolarja.

Podvojitev cen v primerjavi z marcem Cene nafte so se skoraj podvojile v primerjavi z marcem, ko je cena 159-litrskega soda nafte znašala približno 35 dolarjev. V Londonu se je danes nafta brent podražila za 74 centov na 66,26 dolarja za 159-litrski sod.

V Aziji so se delniški tečaji okrepili predvsem po objavi podatkov o povečanju industrijske proizvodnje na Kitajskem v maju. "Trg se je oprl na nekatere pozitivne novice ter prezrl ključna gibanja povpraševanja in ponudbe," menijo analitiki singapurske svetovalne družbe Purvin & Gertz.

Zaloge v ZDA največje v 19 letih Globalno povpraševanje po nafti ostaja šibko, zaloge nafte in njenih derivatov v ZDA pa so se sredi minulega tedna povzpele na najvišjo raven v skoraj 19 letih.

Na naftni trg bo po mnenju analitikov zagotovo vplivala objava nekaterih ključnih ekonomskih podatkov ta teden. Med njimi so tudi podatki o zaposlenosti v maju, o gibanju plač ter o potrošnji v gradbeništvu v aprilu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin