SiolNET.
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Triglav več kot 80 bolnic z rakom dojke

1

termometer

Društvo onkoloških bolnikov že dvanajsto leto organizira tradicionalni pohod žensk z rakom dojke na Triglav pod geslom Dober dan življenje.

Na vrh Triglava se bo povzpelo skoraj 80 bolnic z rakom dojke v spremstvu 20 vodnikov in spremljevalcev. Predvideno je tudi sodelovanje SV s helikopterskim prevozom do Kredarice. Tako se bo v spremstvu reševalcev Gorske reševalne službe Slovenije in vodnikov Planinske zveze Slovenije na Triglav 80 žensk odpravilo peš, 11 pa jih bo do Kredarice pripeljal helikopter Slovenske vojske. Po vzponu do Kredarice se bo prvič na vrh Triglava do Aljaževega stolpa podalo 18 udeleženk, ki bodo doživele svoj krst. Priprave na podvig so potekale že med letom

Na pohod se podajajo bolnice iz 18 skupin za samopomoč z vseh koncev Slovenije, ki delujejo v programu organizirane samopomoči Pot k okrevanju. Med letom so se pripravljale na podvig in v skupinah širile veselje do pohodništva, izletov v naravo in s tem krepile zavest o odgovornosti za lastno zdravje.

Triglav kot simbol za zmago nad boleznijo Triglav postaja tako simbol in cilj tudi za zmago nad boleznijo in pot k okrevanju. Pohod poteka v varnem spremstvu gorskih vodnikov poteka po že ustaljeni poti z Rudnega Polja na Pokljuki preko Studorskega prevala in Vodnikovega doma na Velem polju do Kredarice. Pohodnice se bodo že prvi dan povzpele na vrh. Zvečer bo v kapelici na Kredarici skupno bogoslužje, drugi dan se bodo po isti poti vračali v dolino in planinarjenje končali s slavjem na Bledu. Vse udeleženke bodo poleg majic prejele diplomo in naslov Triglavska roža 2009, organizatorji in vodniki pa posebna priznanja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin