SiolNET.
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na cestah bo več vojaških vozil

0,02

termometer

Slovenska vojska
Foto: Matej Povše

Na vadiščih Slovenske vojske (SV) v Postojni in Novem mestu se danes začenja usposabljanje pripadnikov enot Logistične brigade in 15. polka vojaškega letalstva ter podpornega bataljona 173. zračnodesantne brigade ameriške vojske. Usposabljanje bo trajalo do 21. marca, do takrat pa bo na cestah več vojaških vozil.

V usposabljanju, ki se imenuje Lipizaner V, se bodo udeleženci urili v izvajanju taktičnih premikov ter vzpostavitvi in zavarovanju dodeljenega območja. Usposabljali pa se bodo tudi v zagotavljanju oskrbe in transporta, tehničnem vzdrževanju materialnih sredstev, izvleki okvarjene in poškodovane tehnike ter zdravstveni oskrbi.

Skupno usposabljanje z zavezniki omogoča izmenjavo znanj in izkušenj, souporabo zmogljivosti in infrastrukture ter pravično delitev bremen. Vodijo tudi v večje medsebojno zaupanje pri delovanju v mednarodnih operacijah in prinašajo nižje stroške usposabljanja.

Med usposabljanjem bodo na odseku Fernetiči-Postojna-Novo mesto večkrat prisotne manjše kolone vojaških vozil slovenske in ameriške vojske, ki ne bodo ovirale pretočnosti prometa, so še zapisali.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin