TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 4. 2008,
17.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 1. 4. 2008, 17.32

8 let

Ministrica napovedala nabavo inkubatorjev za bolnišnice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zofija Mazej Kukovič je sporočila, da naj bi vsaka od slovenskih bolnišnic dobila nov, najsodobnejši inkubator, ljubljanski in mariborski klinični center (UKC) pa neonatalni postaji.

Na ministrstvu so pojasnili, da je bil sklep o začetku postopka oddaje javnega naročila po odprtem postopku za "dobavo in montažo opreme za izvajanje neonatalne intenzivne terapije in nege ter oskrbe novorojencev v več javnih zdravstvenih zavodih" izdan 31. marca.

Nakup bo financiral denar, ki je bil prerazporejen iz MORS Ocenjena vrednost javnega naročila je 1,3 milijarde evrov brez DDV. Nakup opreme pa bo ministrstvo za zdravje financiralo iz sredstev, ki so bila za ta namen prerazporejena z ministrstva za obrambo. Razpis za to opremo bo v začetku prihodnjega tedna objavljen na portalu javnih naročil.

Opremo bodo dobili UKC Ljubljana (porodnišnica), UKC Maribor, porodnišnici Kranj in Postojna ter splošne bolnišnice Celje, Izola, Nova Gorica, Jesenice, Novo Mesto, Ptuj, Slovenj Gradec, Brežice, Murska Sobota in Trbovlje.

V Trbovlju, Murski Soboti in Novi Gorici bodo dobili nov CT aparat Mazej Kukovičeva je povedala tudi, da je bil izdan sklep za dobavo CT aparata za splošno bolnišnico Trbovlje. Prav tako se bo nabavilo CT aparat še za nekatere druge bolnišnice. Cilj je, da se ljudem na te preglede ne bi bilo treba voziti daleč, je dejala ministrica. Nabavo CT aparata s pripadajočo opremo v višini 1,07 milijona evrov bo financiralo ministrstvo za zdravje. Ministrstvo bo delno sofinanciralo tudi nabavo CT aparatov v splošnih bolnišnicah Murska Sobota in Nova Gorica.

Ministrica je sicer na novinarski konferenci odgovarjala tudi na novinarska vprašanja. Med drugim je pojasnila, da je predlog resolucije o nacionalnem planu zdravstvenega varstva 2008 - 2013 v zadnjem pregledu na ministrstvu, nato pa gre na vlado. Pojasnila je, da so dobili številne pripombe, večino v zadnjih dneh javne razprave. Pripomb je bilo veliko in so bile dobrodošle, kar nekaj pa so jih tudi upoštevali.

Ne spreglejte