SiolNET.
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Marušičeva kandidatura že v državnem zboru

3

termometer

Predsednik vlade Borut Pahor je v državni zbor vložil predlog kandidata za ministra za zdravje. Dosedanjega ministra Boruta Miklavčiča naj nasledi Dorijan Marušič, predlaga Pahor.

Marušič ima po Pahorjevih besedah bogate izkušnje na področju raziskovalnega in svetovalnega dela v domačem in mednarodnem okolju. Ima pa tudi dolgoletne izkušnje pri vodenju skupin pri projektih in izobraževalnih aktivnostih. Ukvarja se s svetovanjem pri razvojnih projektih na področju zdravstvenih sistemov doma in v mednarodnem prostoru, je v predlogu zapisal premier Pahor.

Miklavčič podal odstopno izjavo Pahor je prejel Miklavčičevo odstopno izjavo, s katero ga je obvestil, da zaradi zdravstevnih razlogov odstopa z mesta ministra za zdravje.

Marušič v času Bručanovaga ministrovanja sekretar Marušič, rojen 13. junija 1957 v Kopru, je v času ministrovanja Dušana Kebra opravljal funkcijo sekretarja na področju organizacije zdravstvenega varstva. Ko je bil za ministra imenovan Andrej Bručan, je bil decembra 2004 imenovan na mesto državnega sekretarja na ministrstvu za zdravje.

Septembra 2007 je Bručana, ki je odstopil z mesta ministra, nadomestila Zofija Mazej Kukovič, s čimer je funkcija državnega sekretarja Marušiču potekla, saj je funkcija državnega sekretarja vezana na ministra.

V začetku 2008 je Marušič postal višji svetnik na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Sicer pa je ves čas ohranjal delo v ambulanti v Splošni bolnišnici Izola.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin