SiolNET.
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mariborska delegacija obiskala Črno goro

2

termometer

Župan Mestne občine Maribor Franc Kangler se je minuli petek z delegacijo mudil na enodnevnem službenem obisku v Črni Gori.

Tam se je med drugim srečal tudi s s predsednikom Vlade Črne Gore Milom Đukanovićem. S predsednikom sta spregovorila o okrepitvi gospodarskih povezav med Slovenijo in Črno Goro ter o vzpostavitvi čarterske linije med Mariborom in Črno Goro. Ob tej priložnosti je župan predsedniku Vlade predstavil projekta Evropska prestolnica kulture 2012 in 26. Zimska univerzijada 2013, ki bosta pozitivno zaznamovala razvoj Maribora.

Župan se je v okviru delovnega obiska sestal z ministrom za notranje zadeve in lokalno samoupravo Ivanom Brajovićem, s katerim sta spregovorila o sodelovanju med Skupnostjo občin Slovenije in črnogorsko skupnostjo občin. S predstavniki Ministrstva za evropske zadeve je mariborska delegacija preučila možnosti sodelovanja z drugimi večjimi mesti v Črni Gori na primeru dobre prakse črpanja evropskih sredstev s strani Mestne občine Maribor.

Mariborska delegacija se je v okviru obiska Črne Gore sestala tudi z ministrom za kmetijstvo, gozdarstvo in upravljanje z vodami Milutinom Simovićem ter ministrom za kulturo, šport in medije Branislavom Mićunovićem.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin