TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 6. 2011,
8.55

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 8. 6. 2011, 8.55

8 let, 2 meseca

Maiara Walsh – "zlobna" lepotička brazilske krvi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V videoteki na SiOL TV si oglejte komedijo Zlobna dekleta 2, v kateri je vlogo kraljice zlobnih deklet prevzela obetavna hollywoodska igralka brazilskega rodu Maiara Walsh.

Prelepa rjavolaska Maiara Walsh (njeno nenavadno ime se izgovarja Majada) je mlada vzhajajoča hollywoodska zvezda. Obetavna lepotica, ki je šele na pragu svoje igralske kariere, ima za seboj kar nekaj pohvale vrednih vlog. Njena igralska pot jo je vodila od šolskega dramskega krožka, ko je že v prvem razredu prvič stopila na odrske deske. Pri trinajstih je že imela svojega agenta, pri štirinajstih pa je nastopila v televizijskem oglasu. Čeprav je bila vseskozi odlična učenka in je sprva nameravala študirati biologijo, jo je igralski poklic premamil in odločila se je v celoti posvetiti igranju.

Od Disneyja do Razočaranih gospodinj

Njena prva opazna vloga je bila vloga Meene v priljubljeni televizijski družinski komediji Cory in the House (2007–2008) na Disney Channelu. Manjše vloge je dobila še v manj uspešnih filmih Lullabye Before I Wake (2008), Revolution (2009) in The Prankster (2010), veliki preboj v svet Hollywooda pa ji je uspel z vlogo Ane Solis v šesti sezoni priljubljene televizijske serije Razočarane gospodinje (Desperate Housewives, 2009–2010), kjer je igrala spletkarsko in zlobno nečakinjo Gabijinega (Eva Longoria) moža Carlosa, ki za dosego svojih ciljev spretno izkorišča svojo zunanjo privlačnost. Po uspešni vlogi v Razočaranih gospodinjah je stransko vlogo dobila še v eni priljubljeni televizijski seriji, Vampirski dnevniki (The Vampire Diaries, 2010), že leto pozneje pa je debitirala na velikem platnu, ko je dobila vlogo glavne "plastičarke" Mandi DuPont v komediji Zlobna dekleta 2 (Mean Girls 2011).

Lepotica z brazilskimi koreninami

Maiara Walsh, ki ima po mami brazilske, po očetu pa irsko-nemško-švedske korenine, se je rodila 18. februarja 1988 v Seattlu v ameriški zvezni državi Washington. Ko je bila stara dve leti, se je družina preselila v Sao Paolo v Braziliji, kjer so živeli do njenega enajstega leta. Pozneje se je njena družina vrnila v ZDA, v Simi Valley v Kalifornijo. Nadarjena mlada igralka, ki nadvse rada potuje, poleg angleščine govori še štiri jezike: tekoče govori portugalsko in špansko, obvlada pa tudi francoski in italijanski jezik.

Čeprav je šele na začetku svoje igralske kariere, pravi, da najraje igra vloge, ki so značajsko njeno popolno nasprotje, saj ji predstavljajo večji izziv. Zato ni naključje, da se je do zdaj vedno znašla v vlogah "porednih" deklet. Sama je popolno nasprotje svojih likov, saj zase pravi, da je izredno rahločutna, občutljiva in pridna deklica, prava "piflarka", kot se rada pošali.

Maiara je velika zagovornica za človekove pravice. Večino svojega časa posveča prostovoljstvu in družbenokoristnemu delu. Sodeluje tudi v posebni terapevtski skupini, kjer otrokom z motnjami v razvoju pomagajo s terapevtskim jahanjem konj. "Rada sem obkrožena s pozitivnimi ljudmi in pozitivnimi vplivi. Življenje je prekratko in ne želim ga zapraviti z negativnim razmišljanjem, ki bi me oviralo pri doseganju mojih potencialov," je prepričana Maiara.

"Plastičarke" se vračajo!

Najstniška komedija Zlobna dekleta 2 (Mean Girls 2, 2010) je nadaljevanje istoimenskega filma Zlobna dekleta (Mean Girls) iz leta 2004, ki je nastal po knjižni predlogi avtorice Rosalinde Wiseman z naslovom Queen Bees and Wannabes: Helping Your Daughter Survive Cliques, Gossip, Boyfriends and Other Realities of Adolescence. Knjiga je nekakšno poročilo resničnih pripovedi in anekdot najstnic, ki se soočajo z zlobnimi in škodoželjnimi vrstniki in drugimi tegobami odraščanja. Je klasična srednješolska zgodba o zlobi, ki prevevajo meddekliške odnose, zgodba o boju za "obstanek" oziroma boja med dobrim in "plastičnim". Joanna "Jo" Mitchell (Meaghan Jette Martin) je novinka na šoli, kjer veljajo nenapisana pravila, ki jih krojijo glavna dekleta na šoli, t. i. "plastičarke". Čeprav Jo skuša ostati neopažena, se že prvi šolski dan spopade s hudim pritiskom svojih vrstnic in kaj hitro spozna, da na šoli vlada zakon džungle, zakon, ki preživetje omogoča le "najmočnejšim". Položaj na šoli obvladujejo zlobna dekleta s "kraljico matico" Mandi DuPont (Maiara Walsh) na čelu. Mandi je najbolj priljubljeno in oboževano dekle na šoli, ki ji vse sošolke zavidajo in se zgledujejo po njej, fantje pa sanjarijo o njej.

Glavna "plastičarka" Mandi ima ob sebi vedno svoji dve zvesti prijateljici in podložnici, lahkoživo praznoglavko Chastity Meyer (Claire Holt) in hipohondrično snobovko Hope Plotnick (Nicole Anderson). Zlobna dekleta ponižujejo vse okoli sebe, zlasti ranljiva in sramežljiva dekleta, zato je preprosta umetniška Abby Hanover (Jennifer Stone) lahka tarča njihovih zlobnih spletk. Jo se Abby smili, zato se odloči stvari vzeti v svoje roke in se ji postaviti v bran. Zoperstavi se voditeljici Mandi in njenim priležnicam in si s tem nakoplje njihovo maščevanje. Jo pa še dodatno dregne v osje gnezdo, ko se zagleda v Mandijinega polbrata Tylerja (Diego Boneta). Začne se zahrbtno dekliško obračunavanje. Dekliška zloba ne pozna meja in sprva nedolžna podtikanja se sprevržejo v pravo dekliško vojno.

Ne spreglejte