TELEKOM SLOVENIJE

Aleksandar Mićić

Nedelja,
28. 2. 2016,
22.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Nedelja, 28. 2. 2016, 22.07

8 let

Ljubljana bo dobila "krožno progo center"

Aleksandar Mićić

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Uporabniki mestnega prometa predlagajo krožno progo Ljubljanskega potniškega prometa. Na MOL odgovarjajo, da bo krožna proga uvedena najpozneje do 2018.

"Predlagam uvedbo 'krožne proge center', ki bi omogočala ljudem boljši, hitrejši in preprostejši dostop do najstrožjega središča: Tromostovja, lekarne, frančiškanske cerkve, tržnice ... Dovolj bi bil za začetek en kratek avtobus, ki bi ga poganjal plin in ne bi povzročal težav na cestah. Po potrebi bi na najožjem delu Trubarjeve ceste uredil galerijo pod kritično stavbo za peš prehod," je za našo rubriko napisal Ljubljančan.

"Krožna proga center", kot si jo je zamislil naš bralec, bi imela naslednjo smer vožnje: 1. začetna postaja Bavarski dvor-desno Trg OF-desno na Miklošičevo ulico, 2. takoj na začetku je druga postaja - naprej po Miklošičevi do 3. tretje postaje ob Miklošičevem parku - dalje mimo hotela Union in Frančiškanske cerkve - levo na Trubarjevo, 4. kjer je takoj pri lekarni četrta postaja - kratko po Trubarjevi in levo na Malo ulico do Dalmatinove, 5 kjer je peta postaja pred hotelom Citypark - naprej po Kolodvorski do Pražakove, kjer je 6. šesta postaja - iz Pražakove zavije levo na Miklošičevo - pri hotelu Austrotel desno na Cigaletovo in desno na Dunajsko na začetno postajo. Bavarski dvor.

Za začetek bi to progo lahko uvedli poskusno za določen čas, pozneje, če bi se izkazalo potrebno, se trasa lahko tudi spremeni.

Na Oddelku za gospodarske dejavnosti in promet ter Ljubljanskega potniškega prometa so nam o tem predlogu povedali: "V Mestni občini Ljubljana, skupaj z javnim podjetjem Ljubljanski potniški promet, že dlje časa razmišljamo o uvedbi krožne linije, ki bo dopolnila trajne zelene ukrepe v Ljubljani z izboljšano dostopnostjo mestnega središča za vse potnike na linijah v mreži LPP. Na njeni trasi so predvideni okolju prijazni avtobusi, gre pa za novo linijo, katere potek še ni določen in bo predvidoma uvedena do leta 2018." O sami trasi proge pa so strokovnjaki na MOL povedali: "Trasa, kot jo predlaga občan, po naši oceni ni potrebna (po območju za pešce ne bomo ponovno omogočili vožnje avtobusov), obstajajo pa tri mogoče variante, pri čemer se prva zdi najustreznejša:

- po notranjem obroču, vendar po Slovenski cesti in ne po Tivolski; - klasični notranji mestni obroč; - manjši notranji obroč po Resljevi in ne po Njegoševi."

Dodali pa so, da bo letos po krožni liniji začel voziti tudi električni vlakec, o čemer bodo še podrobneje obveščali.

Ne spreglejte