SiolNET.
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Lepe vasi lepo gorijo (Lepa sela lepo gore)

3

termometer

V DKinu na SiOL TV! (Anti)vojna mojstrovina Srdjana Dragojevića, polna črnega humorja in samoironije, o skupini srbskih vojakov, ki se med vojno morijo v Bosni znajdejo ujeti v zapuščenem predoru.

Režija: Srdjan Dragojević Igrajo: Dragan Bjelogrlić, Nikola Kojo, Dragan Maksimović, Zoran Cvijanović, Milorad Mandić, Velimir 'Bata' Živojinović Vojna drama Dolžina: 130 minut Imdb: 7.8/10

Film se začne v neki beograjski vojni bolnišnici, kjer so nameščeni ranjenci iz vojne v Bosni. Na bolniških posteljah se protagonisti spominjajo brezskrbne mladosti, vse do dneva, ko so vasi začele goreti. V središču pripovedi sta nekoč najboljša prijatelja – Musliman Halil (Nikola Pejaković) in Srb Milan (Dragan Bjelogrlić). Odraščala sta v vasi blizu zapuščenega tunela, ki povezuje Zagreb in Beograd, v katerega pa si kot otroka nista upala vstopiti, saj sta bila prepričana, da v njem straši. Dvajset let pozneje, med vojno v Bosni in Hercegovini, se njun otroški strah uresniči: Milan obtiči v tunelu s četo šestih soborcev, od katerih ima vsak svojo osebno zgodbo, med njimi pa se znajde tudi izgubljena ameriška novinarka. So v brezizhodnem položaju, brez vode in obkoljeni s sovražniki, s katerimi so še pred enim letom skupaj popivali. Zaradi nesmiselne vojne pa se morata drug proti drugemu boriti tudi nekoč najboljša prijatelja, ki sta se znašla na nasprotnih straneh.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin