SiolNET.
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Lastništvo jeseniške železarne bo končno urejeno

1

termometer

Po razpadu Železarne so se pojavile velike težave glede nadaljnjega urejanja lastništva, upravljanja in vzdrževanja športnih objektov, stanovanjskih zgradb in drugih objektov.

Na Jesenicah je kar nekaj objektov, ki so bili nekdaj v lasti Železarne Jesenice, po stečaju podjetja pa je njihovo lastništvo ostalo nerešeno. Zato v obnovo teh objektov vsa ta leta ni vlagal nihče in večina jih je žalostno propadala in tudi kazila podobo mesta Jesenice. Med objekti, ki sodijo v »zapuščino« Železarne Jesenice, sodi devetnajst stanovanjskih stavb, bazen na kopališču Ukova, stavba Osnovne šole Poldeta Stražišarja, več objektov v športnem parku Podmežakla, ozkotirna železnica, Delavski dom ...

Po dolgotrajnih poskusih dogovora glede lastništva pa so se stvari zdaj vendarle premaknile naprej in po besedah župana Občine Jesenice Tomaža Toma Mencingerja bodo v kratkem podpisali dogovor s Slovensko industrijo jekla glede vseh nerešenih zadev. Gre za zelo pomemben, celo zgodovinski dogovor, ki bo osnova za začetek obnove propadajočih stavb, prav tako bodo stanovalci, ki so kupili stanovanja v teh stavbah, svojo lastnino lahko vpisali v zemljiško knjigo. "S predsednikom uprave Slovenske industrije jekla Tiborjem Šimonko smo se dogovorili, da bomo stvari reševali v kompletu, z dogovorom pa smo prišli tako daleč, da bomo že konec tega ali v začetku prihodnjega meseca lahko podpisali sporazum," je povedal Mencinger.

Več v avdio prispevku:

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin