TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 12. 2008,
16.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 12. 2008, 16.40

8 let

Lastniki Palome zavrnili predlagano dokapitalizacijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Delničarji Palome na skupščini v skladu s svojimi napovedmi niso podprli predlagane dokapitalizacije v višini 20 milijonov evrov, ki jo je predlagala uprava.

Skupščina je že na začetku zavrnila tudi nasprotne predloge malih delničarjev, ki so med drugim zahtevali, da bi osnovni kapital podjetja povečal morebitni strateški partner, prav tako pa se niso v celoti strinjali s predlaganim načinom dokapitalizacije. Po zavrnitvi njihovih predlogov so združeni lastniki nekaj več kot 23-odstotnega deleža skupščino zapustili in napovedali izpodbojne tožbe, a so te po zavrnitvi predloga dokapitalizacije prav tako postale brezpredmetne.

Kad: Predlagana vrednost delnice je previsoka Z 71 odstotki večinska državna lastnika Palome, Kapitalska družba in Slovenska odškodninska družba, sta že pred skupščino napovedali, da dokapitalizacije ne nameravata podpreti. Iz Kada so po zboru delničarjev sporočili, da se jim zdi predlagana vrednost delnice previsoka, saj bistveno presega njihovo ocenjeno vrednost. Ob tem v Kadu za zdaj ne vidijo interesa morebitnih strateških partnerjev za sodelovanje v dokapitalizaciji, zato njihovo sodelovanje v postopku predlaganega povečanja osnovnega kapitala ne bi bilo ekonomsko upravičeno.

Sod: Skupaj s Kad-om bi lahko zagotovili nekaj sredstev

Iz enakih razlogov so predlog zavrnili tudi v Sodu, kjer so že v petek sporočili, da bodo podprli sodelovanje morebitnega investitorja, še naprej pa bodo podpirali predlagani sanacijski načrt. Zato so v Sodu pripravljeni nuditi tudi pomoč pri zagotovitvi denarnih sredstev za določene ukrepe, ki so nujno potrebni za učinkovito izvedbo reorganizacije in sanacije Palome. Njihov pogoj pri tem pa je, da bo pomoč podjetju nudil tudi največji posamični lastnik, torej Kad. Zagotavljanje potrebnih denarnih sredstev bi se izvajalo v več fazah ter po posameznih projektih, so še dodali v Sodu.

Ne spreglejte