SiolNET.
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Knjiga odrešitve (The Book of Eli)

3

termometer

Akcijska pustolovščina bratov Hughes z Denzelom Washingtonom v vlogi osamljenega bojevnika, ki varuje sveto knjigo, v kateri se skriva odgovor za rešitev človeštva.

Režija: Albert Hughes, Allen Hughes Igrajo: Denzel Washington, Mila Kunis, Gary Oldman, Michael Gambon, Malcolm McDowell, Jennifer Beals, Ray Stevenson Žanr: Akcijska pustolovščina Dolžina: 113 minut IMDb: 6,8/10

V ne tako oddaljeni prihodnosti, približno 30 let po zadnji vojni, se po puščavi, ki je bila nekoč Amerika, potika osamljen možakar. Mesta so prazna, avtoceste so razrite in zemlja je izsušena. Ceste nadzorujejo kriminalci, ki so človeka pripravljeni ubiti že samo zaradi njegovih čevljev, požirka vode ... ali za prazen nič.

Eli (Washington) je bojevnik zaradi nuje in ne zato, ker si to želi. Išče mir, a če je izzvan, nasprotnika v trenutku ubije. Ne ščiti lastnega življenja, temveč svoj up na prihodnost, ki ga nosi in varuje že 30 let. Žene in usmerja ga vera v nekaj večjega, kot je on sam, in storil bo vse, da preživi ... in da gre naprej.

Edini, ki razume, kakšno moč prenaša Eli, je Carnegie (Oldman) – samooklicani despot začasno vzpostavljenega mesta tatov, ki je odločen, da si to moč prisvoji. Njegova posvojenka Solara (Kunis) pa Elija občuduje, ker ji ta pokaže preblisk nečesa, kar morda obstaja zunaj očimove nadvlade.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin