TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 10. 2008,
9.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 1. 10. 2008, 9.57

8 let

Kitajske oblasti odkrile melamin v 12 odstotkih izdelkov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kitajske oblasti so sporočile, da so v skoraj 12 odstotkov izdelkov z mlekom v prahu našle sledi kemikalije melamin, zaradi katere je doslej zbolelo 53.000 kitajskih otrok, štirje so umrli.

Kot so sporočili iz urada za nadzor kakovosti, so testirali 265 izdelkov, od katerih jih je 31 vsebovalo melamin. Pregledali so več kot 70 odstotkov celotnega trga z mlekom v prahu Vsi pregledani izdelki so bili proizvedeni pred 14. septembrom, proizvodi po tem datumu pa naj bi bili po zagotovilih urada varni. Pregledali so izdelke 20 podjetij, med drugim tudi izdelke skupine Sanlu in njenih partnerskih podjetij. Iz urada so sicer sporočili, da so pregledali skupno 154 podjetij, kar je več kot 70 odstotkov celotnega trga z mlekom v prahu.

Predsednik Jintao: Afera z zastrupljenim mlekom je dobra lekcija za Kitajsko Kitajski predsednik Hu Jintao je danes ponovil, da je afera z zastrupljenim mlekom dobra lekcija za Kitajsko, ki danes praznuje državni praznik. "Varnost živil je neposredno povezana z blagostanjem širokih množic in zmožnostjo podjetja," je dejal Hu med obiskom mlekarn v provinci Anhui. "Kitajska podjetja se morajo naučiti lekcijo iz incidenta z zastrupljenim mlekom v prahu podjetja Sanlu," je dodal.

V japonskih sirovih kolačih Lotte našli melamin Hongkonške oblasti so sporočile, da so v japonskih sirovih kolačih našli melamin. Kolače znamke Lotte, narejene na Kitajskem, so takoj umaknili iz prodaje. Urad za varnost živil je prebivalce opozoril, naj ne jedo kolačev, čeprav bi moral desetkilogramski otrok pojesti 34 kosov peciva, da bi presegel še dovoljeno dnevno mejo.

V Avstraliji iz prodaje umaknili piškote Koala Piškote Koala omenjenega japonskega proizvajalca so iz prodaje umaknili tudi v Avstraliji. To je za bonboni White Rabbit in čokoladami Cadbury že tretji izdelek, ki so ga v tej državi umaknili iz prodaje zaradi suma vsebnosti melamina.

Tajske oblasti medtem testirajo skoraj sto izdelkov, uvoženih s Kitajske, zaradi možne vsebnosti melamina. Doslej so dovolili prodajo 33 na kitajskem narejenih izdelkov, v katerih niso našli strupene kemikalije, med drugim bonbone M&Ms, čokoladne ploščice Snickers in Dove ter piškote Oreo.

Ne spreglejte