TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 12. 2015,
12.15

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Mastercard potovanje prazniki prazniki advertorial božič New York

Četrtek, 24. 12. 2015, 12.15

2 meseca, 1 teden

Kaj lahko doživite v New Yorku decembra?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Idej, kaj početi decembra v New Yorku, je ogromno. Vse od zimskih športov, prireditev, ogleda športnih tekem, nakupovanja do praznovanja božičnega večera in najdaljše noči v letu. Želite še več?

Še decembra v mesto, ki nikoli ne spi

Praznični čas je zagotovo najlepši del leta v New Yorku. Mesto je odeto v blišč, ulice so polne praznično razpoloženih ljudi, prireditve se odvijajo na vsakem koraku, nakupovanje v ogromnih središčih je neprecenljivo, restavracije in bari pa so zapolnjeni do vsakega kotička. Razmišljate, da bi jo še decembra mahnili v mesto, ki nikoli ne spi? Imamo nekaj idej, kaj početi.

S priljubljenim avtobusom po mestu Udeležite se znane avtobusne ture The Ride, ki je v New Yorku zelo priljubljena. Popelje vas po celotnem mestu, in to v zelo luksuznem slogu. Avtobus je namreč res nekaj posebnega: ima kar 40 TV-zaslonov in odličen zvočni sistem, kar omogoča pravo mini avtobusno zabavo. Tura traja 75 minut in vas spravi v popolno praznično vzdušje.

Praznično nakupovanje v slogu Newyorčanov Ena najboljših stvari, ki jih lahko počnete decembra v New Yorku, je sprehajanje po božičnih tržnicah, nakupovanje daril po ogromnih trgovskih središčih in brskanje za modnimi kosi v trgovinah, ki jih doma ne srečate. Priporočamo, da se odpravite ne Chelsea Market, v Bryant Park ali na Union Square Market, kjer boste ujeli največ pristnega vzdušja ameriške predpraznične nakupovalne mrzlice.

Prireditve na najbolj "vročih" točkah mesta Newyorčani zares znajo obeležiti praznični čas. Njihove slavne stavbe se odenejo v blišč, prizorišča so polna dobrih koncertov in predstav, skratka težko je zgrešiti zabavo. Če bi izpostavili središče, mimo katerega decembra v New Yorku ne gre, bi bil to zagotovo Rockefeller Center, kjer si lahko ogledate mogočno božično smreko, pod katero nikoli ni dolgčas. Najbolj težko pričakovani koncerti in šovi pa se bodo odvijali še na Madison Squaru, Broadwayu, Times Squaru in drugih znanih newyorških točkah.

Zimski športi v New Yorku Da, zakaj pa ne! Ko zapade sneg, New York postane prava Meka zimskih športov. Tu se lahko preizkusite v klasičnem smučanju, drsanju, bordanju, teku na smučeh … skratka v vsem, česar ste navajeni od doma. Kje lahko vse to doživite? Priporočamo Pligrim Hill v Centralnem Parku.

Ogled športnih tekem Američani obožujejo šport. Če ste že na obisku, se odpravite na eno izmed tekem in z njimi doživite to nepozabno vzdušje. Decembra je to še posebej zanimivo, saj se odvijejo mnoge prijateljske tekme, katerih namen je obeležiti praznične dneve in se zgolj zabavati. Kam na najboljše tekme? Če vas zanima nogomet, se pozanimajte o dogajanju na štadionu MetLife, če ste bolj za košarko ali hokej, pa zavijte proti Madison Squaru ali centru Barclay's.

Božič in novo leto v New Yorku Če boste v mestu ravno v najbolj čarobnem delu meseca, ne boste mogli mimo nepozabnega božičnega večera, silvestrovanja pa se udeležite na prostem. Seveda nikjer drugje kot na Times Squaru, kjer boste skupaj z Newyorčani strmeli v bleščečo uro in odštevali zadnje sekunde starega leta. Spust slavne novoletne krogle vas bo pustil brez besed.

Želite še več nepozabnih spominov?

Na potovanju radi doživimo edinstvene stvari, ki jih bomo pomnili večno. Če želite več kot le klasičen izlet, si privoščite nekaj zares posebnega. Preverite neprecenljive ugodnosti, ki vam jih na potovanjih omogoča MasterCard. Mi smo izbrali pet najbolj zanimivih:

Naučite se kuhanja z mojstrom kulinarike Marcusom Samuelssonom. Marcus je eden najslavnejših kuharjev v New Yorku. Prvič pa se lahko uporabniki kartice MasterCard učijo njegovih kulinaričnih spretnosti – prijavite se na Priceless® Experience v klubu Ginny’s Supper, ki vključuje demonstracijo priprave menija v spremljavi vrhunskega vina. Več o dogodku.

Odkrijte in okušajte najboljšo čokolado. Zagotovo imate radi čokolado! V New Yorku odkrijte najslajšo vročo čokolado – privoščile si Priceless® Experience za dva v čokoladnici Voilà Chocolat's v Manhattnu. Naučili vas bodo izdelati lastno čokolado in vas razvajali z okušanjem različnih čokoladnih sladic.

Nogometna zabava na nebu je neprecenljiva in edinstvena izkušnja, sploh če je tematika povezana z vašim priljubljenim športom – ameriškim nogometom. Ga spremljate? Potem se udeležite nepozabne zabave na vrhu One World Observatoryja. Preverite, kaj vključuje ponudba Priceless® Experience na newyorškem nebu.

Koktajl in večerja nad New Yorkom. Nepozaben večer doživite čisto na vrh hotela Sanctuary, v zelo trendi baru, od koder imate razgled na sam Times Square. Imetniki kartice MasterCardso vabljeni na kulinarično razvajanje, ki vključuje večerjo za dva.

Večer po indijsko. Obiščite najslavnejšo indijsko restavracijo Junoon v Manhattnu, ki vas razvaja z norimi okusi in je znana po izredni gostoljubnosti. Z ugodnostmi Priceless® Experience si rezervirajte večer razvajanja v prijetnem ambientu, ki vas za nekaj ur popelje v popolnoma drug svet.

Ne spreglejte