TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 9. 2011,
15.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 13. 9. 2011, 15.03

8 let

Justin Timberlake – naveličan glasbe, lačen filma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Justin Timberlake, ki je mikrofon že skoraj popolnoma zamenjal za kamero, je v filmskem poslu zaradi ustvarjalnega procesa. V Videoteki na SiOL TV si oglejte njegov film Kako je propadel svet!

Justin Timberlake se je rodil leta 1981 v Tennesseeju. Zaslovel je z nastopom v televizijskem šovu Star Search in nadaljeval v podobni valilnici talentov Disneyjevi televizijski seriji The New Mickey Mouse Club. Tam je spoznal svojega bodočega kolega J. C. Chaseza. V devetdesetih letih je zaslovel kot član skupine 'N Sync, leta 2002 pa je izdal svoj prvi samostojni album Justified, ki so ga po svetu prodali v sedem milijonov izvodih. Leta 2006 je sledil album FutureSex/LoveSounds in uspešnice, kot so SexyBack, My Love in What Goes Around.../...Comes Around, album pa po prodaji ni zaostajal za prvim. Justin je v svoji glasbeni karieri prejel šest grammyjev in štiri emmyje.

Vstop v film leta 2005

Timberlakov filmski debi je bila kriminalka Edison leta 2005, od takrat pa je posnel še Alpha Dog, Black Snake Moan in Southland Tales. Nazadnje smo Justina lahko videli v komediji Huda učiteljica (Bad Teacher), kjer igra skupaj s svojim nekdanjim dekletom Cameron Diaz, pred tem nas je navduševal v filmu Socialno omrežje (Social Network) Davida Fincherja, sledila je še komedija Prijatelja samo za seks (Friends with Benefits), v kateri mu družbo dela Mila Kunis. Pridružil se je tudi ekipi znanstvenofantastične akcije In time in soigralcem Amandi Seyfried, Olivii Wilde, Alexu Pettyfer in Cillian Murphy.

Proti koncu leta 2002 je bil Timberlake prvi zvezdnik, ki si ga je v oddaji Punk'd privoščil Ashton Kutcher. Timberlake je mislil, da mu bodo zvezni agentje zasegli dom in premoženje zaradi neplačanega davka. Zvezdnik, ki je med oddajo jokal, je pozneje priznal, da je bil to vpliv kajenja marihuane.

Čeprav je bila Justinova glasbena kariera zelo uspešna, smo ga v zadnjem času videvali več na velikih platnih kot na glasbenih odrih. Filmski svet ga je popolnoma omrežil. Pravi, da si bo v prihodnje vzel čas zase in se posvetil igranju: "Filmska kariera je trenutno zame na prvem mestu in večinoma se posvečam promociji svojih filmov. Se pa vidim na še eni veliki turneji."

"Ne delam si utvar, da bom velika filmska zvezda. Filme snemam, ker imam rad ustvarjalni proces. Že samo delo s Fincherjem in Sorkinom je bilo bolj nadrealistično od vsega, kar sem dosegel v glasbi."

Ne spreglejte