TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 3. 2009,
17.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 19. 3. 2009, 17.09

8 let

Istrabenz Turizem prodal Marino Koper in dve nepremičnini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Družba Istrabenz Turizem je podjetju Grafist prodala skoraj 89-odstotni lastniški delež v Marini Koper ter del naložbenih nepremičnin, in sicer nepremičnini Tivoli in Figarola v Portorožu.

Namen prodaje je družbi Istrabenz Turizem zagotoviti potrebna likvidnostna sredstva za nemoteno poslovanje, so sporočili iz družbe. Kot poudarjajo v družbi, odprodaja naložbe v odvisni družbi Marina Koper kot tudi naložbenih nepremičnin v Portorožu v ničemer ne ogroža nadaljnjega razvoja dejavnosti hotelirstva v družbi Istrabenz Turizem. Prvi nadzornik Janko Kosmina prodajo obsoja Delež v Marini Koper so prodali za tri milijone evrov, portoroški nepremičnini pa za štiri milijone evrov, je za Dnevnik povedal predsednik nadzornega sveta Istrabenza Janko Kosmina. Ob tem je to potezo hčerinske družbe koprskega holdinga, ki ima za 950 milijonov evrov dolgov, odločno obsodil, saj bi po njegovem morala koprska marina ostati v Istrabenzovih rokah.

V upravi Istrabenza Turizem so presenečeni Kosminovimi izjavami. Kosmina je kot predsednik nadzornega sveta Istrabenza seznanjen s finančnimi razmerami tako holdinške družbe Istrabenz kot tudi odvisnih družb skupine Istrabenz, zato bi posledično moral podpirati vse ukrepe, ki so usmerjeni v zagotovitev obstoja in nemotenega poslovanja družb skupine Istrabenz, so zapisali v sporočilu za javnost. Kosmina teh navedb uprave ni želel komentirati.

Grafist je predlani ustvaril 15 milijonov evrov prihodkov Družba Grafist ima sedež v Kopru, ukvarja pa se z gradbeništvom in trgovsko dejavnostjo. Njeni lastniki so Sonja Soršak, Anto Guberac in Branko Vidović, ki družbo tudi vodi. Predlani je Grafist ustvaril za več kot 15 milijonov evrov prihodkov in slabih 100.000 evrov čistega dobička.

Spomnimo, da je Kosmina dejal, da se bodo nadzorniki Istrabenza predvidoma sestali v začetku prihodnjega tedna oz. potem, ko bodo končana pogajanja Istrabenza z bankami upnicami o reprogramiranju dolgov. Do dogovora mora nujno priti najkasneje do prihodnjega petka, ko se konča moratorij na plačevanje obveznosti do bančnih upnikov, je dejal. Seja nadzornikov je bila sicer napovedana za konec tega tedna, vendar zaradi je zaradi nadaljevanja pogajanj še ne bo.

Ne spreglejte