TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 8. 2010,
12.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 1. 8. 2010, 12.10

8 let

Grški vozniki cistern po tednu dni končali stavko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Grški vozniki cistern so danes po tednu dni končali stavko, ki je sredi najvišje turistične sezone močno prizadela državo.

Odločitev so vozniki cistern sprejeli po zasedanju konfederacije grških tovornjakarjev, ki je trajalo skoraj tri ure. Kot so sporočili, bodo vozniki že v ponedeljek znova za volanom. Nestrinjanje z reformami v Grčiji Vozniki tovornjakov so s stavko izražali nestrinjanje z napovedanim odprtjem njihovega sektorja konkurenci iz EU, ki ga bodo uvedli v okviru reform, ki jih mora Grčija sprejeti, če želi dobiti posojila EU in Mednarodnega denarnega sklada (IMF). Tovorni promet namreč ostaja eden najbolj zaprtih poklicev v Grčiji, saj nove licence za voznike niso bile izdane že skoraj 40 let. Namesto tega vozniki svoje licence pogosto prodajajo zasebno - včasih tudi za več kot 300.000 evrov.

Stavko so končali potem, ko je skrb za dobavo goriva prevzela vojska

Koncu stavke je botrovala odločitev vlade, ki je prevoz goriva bencinskim črpalkam in drugim ustanovam ob spremstvu policije poverila vojski in zasebnikom, ki imajo tovornjake.

Stavka je prizadela tudi druge poklice Stavka, ki so jo tovornjakarji začeli pred tednom dni, je močno prizadela vrsto dejavnosti v Grčiji, od hotelirstva in podjetij, ki posojajo vozila, do izvoznikov breskev. Po različnih koncih države pa je med stavko praktično zmanjkalo goriva.

Številni turisti so zaradi stavke odpovedali počitnice v Grčiji, medtem ko je množica tujcev, večinoma iz Srbije in Bolgarije, ki so v državo pripotovali z avtomobilom, sredi počitnic ostala ujetih v Grčiji.

Policija je voznike razgnala s solzivcem

Grška vlada je zaradi razmer, ki so povzročile veliko škodo turizmu, v sredo izdala izreden odlok o končanju stavke. Vozniki so odlok zavrnili, zaradi česar jih je policija razganjala tudi s solzivcem.

Danes pa so sporočili, da se bodo z vlado pogajali o reformi, katere cilj je odprtje njihovega sektorja konkurenci iz EU v prihodnjih treh letih.

Ne spreglejte