SiolNET. Novice Črna kronika
 • Messenger
 • Messenger

Nekdanji kriminalist o ugrabitvi avtobusa: Policiji je varnost spolzela iz rok

9,56

termometer

Nekdanji kriminalist Franc Strle v luči sinočnje ugrabitve avtobusa Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) v prestolnici, za katero je stal 49-letni Kranjčan, poudarja, da bi morala policija narediti veliko več za varnost ljudi. "Varnost jim je spolzela iz rok. Mi smo preveč razkrojena družba, vsi imamo preveč pravic. Ena mačka lahko terorizira celotno urbano naselje," poudarja Strle.

Komentarji

27

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • MarkJurko / 05.04.2019. ob 10:42

  Z vsem zgoraj zapisanem se strinjam le z izrečenim: "Mi smo preveč razkrojena družba, vsi imamo preveč pravic. Ena mačka lahko terorizira celotno urbano naselje." Nato pa, lahko je biti pameten po dejanju in točno vedeti kdaj in kje in kako ukrepati. Kot detektiv, bi lahko ali moral sam preprečiti to dejanje?, samo vprašam.

 • Skipy / 05.04.2019. ob 11:11

  Policija je naredila najbolje kar lahko, varnost jim je spovzela, res? ko se na cesto postavijo in ustavljajo se bo pa takoj celotna slovenija drla inkasantje. Samo pohvala kar so včeraj naredili.

 • kurili / 05.04.2019. ob 11:50

  Človek se je na svoejm dvorišču branil z orožjem pred ponorelimi napadalci, drugače se tudi ni mogel, po nesreči nekoga ustrelil in sedaj mu sodijo, ni bilo slišati da bi istočasno sodili tudi napadalcem

  • DKR / 05.04.2019. ob 11:50

   Mimogrede, napadalce o katerih govoriš so že obsodili. Resda po mojem mnenju na premile kazni. Se pa strinjam, da je absurdno, da sodijo človeku,ki se je branil pred napadalci, ki so oboroženi ponoči vdrli v njegovo hišo in začeli groziti, pretepati in uničevati njegove stvari. Butasta tožilka !!

 • JanezS / 05.04.2019. ob 10:36

  Ja imamo kup nedotakljivih, raznih manjšin, pritepencev itd.. ki se jih ne sme dotikati, sicer se vsi novinarji cmerajo. Drugače pridne državljane, ki hodijo v službe, ne visijo ne pomoči,.. po teh pa kar pogumno.

 • Astrolog / 05.04.2019. ob 11:11

  EPP za zasebnega detektiva, po končani bitki je po navadi polno generalov.

 • paleoknives / 05.04.2019. ob 10:28

  Pa kje se je našel ta kekec, ki pametuje. Policija se je po mojem odzvala čisto korektno, kaj pa naj bi bilo drugače? Kriminalisti v civilu na vsakem avtobusu, vlaku, šoli, ...? In spremlja naj vsakega človeka, morebiti se mu kdaj utrga. Si želite take družbe, ko ti nekdo stalno diha za vrat? Nekaj takega so imeli v DDR, v malo milejši obliki pa pri nas. Ne opletaj Sterle in ne išči brezplačnega EPP-ja!

 • kurili / 05.04.2019. ob 11:48

  Dokler v svojem domu ne boš smel namlatiti tatu ali vlomilca do takrat ne moremo govoriti o varnost. Policaj tudi ne more stati za vsakim vogalom in pri tem imeti omejena pooblastila za kakršo koli uporabo sile, malte ne bi se moral dati poškodovati predno bi se lahko branil in še takrat bi ugotavljali prekomerno uporabo sile.

 • sounder / 05.04.2019. ob 12:07

  Stari prdecje ta nekdanji. Vse so le predvidevanja. Lahko je storilec vzel kako drogo in se mu je odklopilo. Sodobna druzba, ko marsikdo "normalen" je nenehno na robu, dokler se mu ne odpre pokrov.

 • moirano / 05.04.2019. ob 11:28

  tudi če bi bil ta človek registriran kot nevaren okolici, bi se prav tako mirno sprehajal, ker ukrepanje se konča pri registraciji, vse drugo je predmet pogovorov ob šanku

 • Eastmane / 05.04.2019. ob 11:50

  Ta pa je pojedel vso pamet sveta.

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.