SiolNET. Novice Slovenci v tujini
 • Messenger
 • Messenger

V Sloveniji programiram, v ZDA pa sem čistil stranišča

10

termometer

Tilen Avsec je 24-letni Ljubljančan, ki je poletje preživel čez lužo. Čeprav bi ga znanci še pred nekaj leti opisali kot sramežljivega fanta, se je njihovo mnenje danes precej spremenilo. "Prej sem bil bolj zaprt, nisem si upal. Mislil sem, da ne znam stvari, čeprav so mi šle dobro od rok," se spominja. Lani decembra se je odločil stopiti iz svoje cone udobja in se je prijavil na delo v Ameriki. Ker mu je bilo v ZDA tako všeč, se letos ponovno seli v Boston.

Komentarji

8

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • bleferji / 30.03.2019. ob 13:21

  Tilen po prebranem, si inteligenten in prijeten fant. Tudi po svojih zelo korektno opisanih dogodkih in potovanjih, se vidi da si zelo realna in polna oseba in stojiš kar trdno na svojih tleh ! Veliko sreče v nadaljevanju tvoje življenjske poti !

 • Anaa / 30.03.2019. ob 12:32

  Zanimiv pogled na tako "opevano" Ameriko. Prav je, da se mladi poskusijo tudi v tujini.

 • nikhrast / 01.04.2019. ob 17:10

  Pucal skrete..., pa saj skoraj vsi študenti v Severni Ameriki delajo štiri mesece poleti. Študij se konča kone aprila, začne pa septembra, sam sem delal štiri mesece v tovarni, pa še kar dobro zaslužil. Hčerka je delala na beach baru, toliko napitnine da jo je vsak večer komaj sortirala. Mladina hoče biti samostojna, poletno delo je samo plus na curriculum vitae, privilegirani otroci premožnih ne delajo, samo poglej zdaj škandal o podkupninah za vstop na univerze.

 • Cokla43 / 31.03.2019. ob 16:27

  Prav zanimivo branje, sigurno tudi dobra iskušnja. Le na tak način lahko "diplomant" spoštuje tudi delo malega človeka.

 • MitjaResnik / 30.03.2019. ob 14:09

  Še premal je pucu skrete v Ameriki... Upam, da je dojel, da je Slovenija za Ameriko amerika...

 • Koleraba / 30.03.2019. ob 14:35

  haha, naslov članka je tipično zabito novinarski. Nekdo (npr. ga. ANNA) bo razumel članek kot "kako izobraženi ljudje v ZDA čistijo stranišča". Kdor pa bere med vrsticami, ugotovi, da je Tilen le en mlad Slovenski introvert, ki si je pač čiščenje dreka izbral z namenom. Me zanima primerjava plačila v ZDA in SLO za delo programerja v kakšnem podjetju. Na grobo bo v ZDA zaslužil s svojo strokovnostjo 100000 USD na leto. V podalspki deželi pa.....?

  • Mira / 30.03.2019. ob 14:35

   Dober programer v Ameriki ne more živeti v džungli, ampak mora imeti službo in stanovanje blizu velikih podjetij. Takrat bo šele uspešen. Je pa to silno drago in plača, kot jo navajaš, ni tako silna glede na stroške.

  • Koleraba / 30.03.2019. ob 14:35

   Ja MIRA, res je. Ne vem pa, kaj ima poletno študentsko delo sploh skupnega z delom programerja v velikem mestu. Dober programer bo po vsej verjetnosti zaslužil tudi več kot sem napisal zgoraj ker tako pač je. Moj point je bil v samem naslovu članka, ne pa v zaslužku. Potem pa so še razlike ali se zaposliš pri delodajalcu, ali pa delaš kot freelancer. Kot freelancer, če si strokovnjak, dobiš tudi 50-100usd na uro.

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.