SiolNET. Posel danes Novice
 • Messenger
 • Messenger
Kako do legalizacije črne gradnje in koliko vas bo stala

V Sloveniji ni objekta, ki ne bi odstopal od gradbenega dovoljenja

4,45

termometer

Novi gradbeni zakon, po katerem je mogoče legalizirati skoraj vsako črno gradnjo v Sloveniji, velja že skoraj deset mesecev, v uporabi pa je dobre tri mesece. Preverili smo, koliko je zahtev za legalizacijo manj zahtevnih stanovanjskih objektov, kakšni so "porodni krči" in kakšen strošek bo doletel črnograditelje, če bodo želeli pridobiti vse dokumente.

Komentarji

11

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • janez123 / 13.09.2018. ob 14:36

  pogoji so nemogoči pa si potem ljudje pozidajo po svoje

 • bleferji / 13.09.2018. ob 16:02

  Res uboga Slovenija - kakšna banda pokvarjena - Slovenci spet vas bodo nategnili in ponovno boste plačevali neke *davke*, ali neke takse, samo da bodo imeli ponovno kaj vzeti iz vreče integralnega računa - oziroma, da bodo spet lahko malo, čisto malo kradli - nekaj sto mio EURČKOV ! Kaj ste vi naredili iz take lepe dežele - Kakšne fantastičen dan - Pomembno je da *laufa* Proces Brdo&BLED FORUM- da se lahko nesposobni bumbarji ala Pahor kažejo med elito - kakšne beda od butal -žalostno !

 • Logik_49 / 13.09.2018. ob 16:36

  Pri teh "odstopanjih" je največji problem to, da je država ta odstopanja dovolila, sedaj si je pa kar naenkrat premislila in bo pobirala denar od nič krivih kupcev stanovanj. ... Zakaj pravim "dovolila" ? Zato, ker je država velikim investitorjem izvedla vse, npr. izdala PGD, vknjižila Etažni elaborat in stanovanja vpisala v Zemljiško knjigo še preden je bilo izdano uporabno dovoljenje.

 • mihagapiha / 13.09.2018. ob 17:11

  He, He, kakšen kaos, ki ga povzroča država sama skupaj z gradbinci. Ribarjenje v kalnem. Ni problem samo neustrezna gradnja, ali pa gradnja na črno, problem je tudi v tem, da nihče pri gradnji ne ugotavlja, koliko denarja je bilo danega izvajalcu mimo Fursa, beri brez računa. B kot Butale.

 • MarkJurko / 13.09.2018. ob 18:48

  In kaj bodo naredili s tistimi, ki so jim porušili črno gradnje in jih zdaj ne morejo več prijaviti za legalizacijo? Jim bodo na novo zgradili, da bodo lahko prijavili črno gradnjo?

  • frace / 13.09.2018. ob 18:48

   Vprašanje za miljardo dolarjev, odvisno ali so NAŠI ali NENAŠI! ! ? ?

 • golldy1@gmail.com / 26.09.2018. ob 11:40

  Zato pa država gradi zakone na zakone, katerih niti sama ne razume, še manj jih upošteva. Kolobocija glede vsega zgoraj napisanega je odgovornost vseh tistih investitorjev, ki so se lotili gradenj na način, kot so se! In le ti naj zdaj plačajo za svoje nevestno delo, skupaj z državo, ki pesni zakone za svoje potrebe....narobe svet! Najlažje je naprtiti na pleča potrošnika in naroda vse davke, v svoji požrešnosti pa ne vidijo več niti konice nosu...

 • frace / 13.09.2018. ob 23:27

  Problem vse te zakonodaje je v tem , da visoki birokrati določijo nenormalne pogoje za gradnjo tako a je narod niš kriv in dolžen primoran graditi po svoje! Dajte realne in razmeroma ohlapne pogoje, a potem se tega držite.

 • avtobusar / 15.09.2018. ob 09:18

  Zakoni se (menda) nebi smeli sprejemati za nazaj. Gre samo za pobiranje denarja od pridnih ljudi, ki smo sami gradili svoje domove. Barabe, ki so si nakradli premoženja v desetinah in stotinah milijonov pa amnestirajo in je vse "legalno" kar so nakradli do leta 2011. Lahko kdo razume naše politike?

 • Tayla_Griffin / 13.09.2018. ob 16:46

  Google dnevno dnevno plačuje več kot 800 USD na dan, tako da preprosto deluje na spletu...... Bliski sorodnik je bil brez zaposlitve šest mesecev in mesec dni nazaj je bila njena nagrada 25.369 $, ki je delala doma 4 ure na dan......obisk te spletne stranii ......... ❥❥❥❥❥ ❥❥❥ ❥❥❥ w­w­w­.­W­e­b­J­o­b­9­8­.­C­o­m

 • cuota / 13.09.2018. ob 13:36

  Moj predlog:porušiti do tal vse zgradbe,ki odstopajo od gradbenega dovoljenja in pusti samo tiste zgradbe,ki so last tistih,ki so pri koritu in vsem njihovim bližnjim in daljnim sorodnikom...

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.