SiolNET. Novice Slovenija
 • Messenger
 • Messenger

V Mariboru tretji primer ošpic #video

1,19

termometer

Na infekcijskem oddelku Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor so prejšnji teden ambulantno zdravili 40-letnega moškega z ošpicami. Okužil ga je moški, ki ni bil cepljen in ki je okužil tudi enoletnega otroka, ki so ga zdravili na pediatrični kliniki, zdaj pa je že v domači oskrbi.

Komentarji

6

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Majsla / 07.06.2018. ob 11:28

  Ali ta, ki je zbolel ni bil cepljen? Če je bil, kako je lahko sploh dobil ošpice? Torej če si cepljen ali ne dobiš ošpice. Problem je, ker bodo sedaj dobivali ošpice starejši, ker jih kot otroci niso preboleli. Cepivo pa tako in tako očitno ne deluje. Otroške bolezni bi morali prebolevati otroci, kar pa so s cepivi preprečili in obolevanje prenesli v starost. Zelo narobe in sedaj bo vedno večja panika, ker je takih, ki so ošpice preboleli in so imuni celo življenje, vse manj.

 • Al / 07.06.2018. ob 14:14

  Cepljenost zagotavlja skoraj 100% doživljenjsko zaščito (oz.kak % manj od 100%), necepljenost pa 0%. Stopnja doživljenjske zašcite je praktično enaka pri cepljenih kot pri prebolelih. Če otroci ne bi bili precepljeni za teh cca 5 ali 7 nalezljivih bolezni (ošpice, davica, oslovski kašelj...), bi do odraslosti praktično vsi preboleli te bolezni, pri katerih je umrljivost nekaj %.

 • Al / 07.06.2018. ob 14:14

  Se pravi, da bi ob pojavu bolezni oz.epidemiji od cca 15.000 otrok letnega prirastka jih umrlo nekaj 100 oziroma za nekaj razredov vako leto, za vsako bolezen posebej. Tako pa praktično nobeden, ki je cepljen.

 • Majsla / 07.06.2018. ob 20:08

  Jaz sem starejša in sem ošpice prebolela. Takrat so jih prebolevali praktično vsi. Ni bilo smrtnih primerov. Tako, da je to eno veliko zavajanje.

  • Novalight / 07.06.2018. ob 20:08

   Poglej ta znanstveni pristop. Jaz sem prebolel = zadeva je ok = znanstveniki lažejo. Takim kot si ti, bi morali prepovedati dostop do interneta, nema, konc. Ljudje umirajo ali trpijo doživljenjske posledice, ker ste glasna manjšina, hkrati intelektualno zaostali očitno hitro najdete drug drugega in se spodbujate. Žal vas je, po gaussovi krivulji, dovolj, da sami končate precepljenost.

 • Al / 08.06.2018. ob 13:47

  Verjetno smo Slovenci malo bolj odporni. Umirajo samo južno od Kolpe (cca 30 umrlih od cca 300 obolelih letos spomladi).

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.