SiolNET. Novice Slovenija
 • Messenger
 • Messenger

Ukrajinka: Najhujše žalitve sem doživela v Sloveniji

10

termometer

"Zame je bilo, kot bi se na novo rodila," o selitvi v popolnoma novo okolje pove Ukrajinka, ki se je pred dobrim desetletjem preselila v Slovenijo. Če se svojega prvega rojstva ne spomni, ji je ta še kako dobro ostal v spominu. Prva leta je bilo zanjo precej težko, a najtežje ji je, ko je zaradi stereotipa o Ukrajinkah deležna poniževanj in žalitev.

Komentarji

47

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • gregy74 / 13.10.2018. ob 19:14

  Sem bil marsikje po svetu, med drugim tudi v Ukrajini. Ukrajina je edina država v kateri nisem videl nobene prostitutke na cesti. Tako da se strinjam s to gospo, to so neki bedni stereotipi. Se pa ne strinjam glede zaprtosti Slovencev in ostalega glede Slovencev. Mogoče to doživlja tam kjer živi, naj gre gospa še malo ven iz Tržiča.

 • zemljamogsna / 13.10.2018. ob 16:05

  Pošteno nam je postavila ogledalo. Za to in za skrb za tradicijo se ji lahko vsi zahvalimo.

  • Matej_Kleni / 13.10.2018. ob 16:05

   njene besede se zažirajo v mene. V kako banalnem in neumnem svetu živimo

  • Charly17 / 13.10.2018. ob 16:05

   Točno tako, mentaliteta Slovencev se je zelo spremenila v zadnjih desetletjih. Poznam primere, ko se matere za par evrčkov odpovedo lastnim otrokom, zelo žalostno.....Če bi mi vsi starejši malo pomislili kako je bilo na deželi, ko smo bili majhni in to prenesli na nove generacije, ne bi bilo toliko zdrahe in prepira

 • aventador / 13.10.2018. ob 16:51

  Stereotipi so danes žal sestavni del e/imigracij. Vsak ima neko predstavo o neki državi/njeni družbi (ta v večini NE izhaja iz dejanskega poznavanja ampak govoric, twitov, dnevnihnovic itd). Tudi sam se redno šoočam z stereotipi na Nizozemskm, sploh izven Randstada(kje je SLO? a je to v Rusiji?, a je razvita država na pram Zahodu, aja exYuga se pravi isto kot BiH :). Bolj kot stereotipi me skrbi kako smo Slovenici postal nestrpeni do vsakogar ki odide in vseh ki prihajajo k nam.

 • annyka / 13.10.2018. ob 17:08

  Ne gre zgolj za prostitucijo. Stereotipi ne obstajajo brez podlage...ogromno moških iz bogatejših držav se je nasmolilo z Ukrajinkami, ki so se poročile in ločile takoj, ko je denar izhlapel, tudi v Sloveniji. V novejšem času imajo še bolj prefinjene načine, da na daljavo izvabijo denar, ker je mama bolna, ker oče rabi operacijo, ker... Na žalost kratko potegnejo tisti, ki hočejo živeti pošteno.

  • truncek / 13.10.2018. ob 17:08

   50 let star moški si omisli 25 letno Ukrajinko in ona naj bi padla na lepoto, poštenost, seks, ??? Seveda je padla na denar, varnost, preživetje, ... In če tega ni, potem gre. To je pošteno. Če bi ta petdesetletnik lahko dobil dekle v svoji domovini, je ne bi iskal v Ukrajini.

 • Matej_Kleni / 13.10.2018. ob 19:22

  Mi je bilo težko brat njene izkušnje in mi je žal da se prepoznam v teh stereoptipih

 • fizik10 / 13.10.2018. ob 17:38

  Se strinjam z Marijano. Zelo dobro je opisala primerjavo življenja in tudi o stereotipih. Je pa tudi res, da so v slovenskih družinah ogromne razlike glede medsebojnih odnosov. Tudi pri nas se najdejo družine s prisrčnimi medsebojnimi odnosi, kjer je odnos pomembnejši od imetja. Mislim, da je v Ukrajini živela v družini, kjer so se res razumeli. Seveda pa je to spet odvisno od mnogo faktorjev...gre predvsem za nezamerljivost, odpuščanje in na splošno pozitivizem itd.

 • MajaKajza / 14.10.2018. ob 07:18

  Pomota, Slovenija je kot celota eno veliko naravno bogastvo ! Biser, ki ga nima vsak...je pa res, od vseh lepot so ljudje po značaju grdi, zlobni, zavistni in hinavski.Lahko se mirno strinjam z zapisom, da so Slovenci zelo slabo vzgojeni.

 • križar / 13.10.2018. ob 15:26

  VINCEROTH31A@ slovenci znamo pisat po slovensko,kar pa za tebe ni značilno?

 • simon.colnic / 14.10.2018. ob 09:10

  žaljenja in poniževanja – nekaj, zaradi česar bi se morali resno zamisliti nad seboj, pa se ne bomo. Ti, ki so najhujši, so celo ponosni nase in na svojo ’dovtipnost’. Taki ves narod postavljajo v primitivno luč.

 • Pasjeljubec / 13.10.2018. ob 19:21

  Še več takšnih rabimo, da ne bodo slovenske moškinje "uničile" to bedno seme slovenskih mož!

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.