SiolNET. Posel danes Služba
 • Messenger
 • Messenger

To so poklici, ki izumirajo

4,35

termometer

Konec 18. stoletja je bilo rudarstvo gonilo napredka in razvoja. Danes, ko uporabljamo vse več zelene energije, pa je poklic rudarja v zatonu. Spremembe v družbi in znanosti so prinesle številna nova delovna mesta, hkrati pa so rabelj za nekatere poklice iz preteklosti. In kateri so poklici, ki so jim štete ure?

Komentarji

6

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • PrimorskiIstran / 28.02.2017. ob 02:50

  Temu pritrjuje tudi teorija LGBT, da niso rojeni to, kar so, ampak nekaj drugega??? da je družina utvara, da si izmišljamo univerzalni dohodek in podobne neumnosti. Normalen človek pa potrebuje samo to, da se socializira, da nekaj dela, da se čuti zaželenega in vsaj malo pomembnega.

 • PrimorskiIstran / 28.02.2017. ob 02:38

  Pozabili ste dodati poklic grobar, to bo še edino ostalo, seveda, če nam bodo "inteligentni stroji" to dopustili.

 • PrimorskiIstran / 28.02.2017. ob 02:49

  Očitno si še nobeden ne upa povedati, da futuristični filmi ala Robocop in podobni, dajejo vizijo kaj nas čaka. Ob dejstvu, da vstavljamo mikročipe vse povsod, da se dogaja na področju "cepljenja" nano vložkov v naša telesa in da "bogati" vlagajo biljarde v razvoj avtomatskih nadomestkov "potratnih ljudskih delavcev", ki bi za ta denar delali dva življenjska obdobja, je to strašljivi znak, da drvimo v čas samouničenja človeške vrste.

 • PrimorskiIstran / 28.02.2017. ob 02:51

  Očitno je to preveč. No, obstaja upanje, da to še pravočasno prekine konservativna invazija vzhodne šeriatske kulture, ki bo krvavo postavila zadeve na pravo mesto. Bo pa kruto za veliko veliko ljudi.

 • PrimorskiIstran / 28.02.2017. ob 02:57

  Da je ladijski kapitan poklic, ki izginja je za enkrat še laž. Je pa resnica, da se "beli" lastniki ne odločajo za kapitane iz lastnega okolja ampak iščejo možnosti zaposlovanja nekoliko bolj poceni "kapitanov" iz bolj revnih držav bližnjega in daljnega vzhoda in to z banalno utemeljitvijo, da so multikulturni, nediskriminatorni in globalno korektni.

 • PrimorskiIstran / 28.02.2017. ob 03:00

  EU komisija izdatno financira razvoj tehnologije ladje brez posadke, čeprav se je kar nekaj držav (tudi ZDA) od te ideje odaljile. Bojim se da ljudje ene razumemo nevarnosti, ki nam jo vsiljuje umetna inteligenca in nadomeščanje ljudskih rok z avtomati in ljudskih miselnih šibkosti z umetno 0 1 inteligenco.

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.