SiolNET. Sportal Nogomet
 • Messenger
 • Messenger
Uvedba fair play kartončkov za starše

Tako bodo utišali objestne starše na nogometnih tekmah #video

3,75

termometer

Nogometna zveza Slovenija bo spomladi na otroških nogometnih obračunih uvedla kartončke za starše. Po besedah Rajka Korenta, nekdanjega nogometnega trenerja in vodje programa Nogomet za vse, kjer so zasnovali kartončke, je njihov namen umiriti objestne starše na navijaških tribunah in jih ozavestiti o pomenu fair-playa in pozitivne spodbude v nogometu.

Komentarji

7

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Pasjeljubec / 11.01.2019. ob 18:44

  V vseh športih oz. športnih panogah imamo morje objestnih staršev! Mislijo, da plačilom vadnine oz. članarine dobijo dovoljenje za obnašanje, ki presega okvire normalnega! Seveda pa na tribunah pride do izraza njihova"n'rav" ali bolje inteligenca! Starši smo lahko otrokom vzorniki, lahko pa jih sramotimo!

 • Letanca / 12.01.2019. ob 10:51

  @pasjelubec - drži se psov, ker kot kaže nimaš pojma zakaj prihaja do takšnih situacij - če ne bi imeli ''božanstev v črnem'' na igrišču, ki sodijo pristransko ali milo rečeno podpovprečno amatersko, marsikje ne bi prišlo do ''izgredov''

  • Pasjeljubec / 12.01.2019. ob 10:51

   Verjemi, da imam "pošlihtano" mnenje o športu - generalno! Preberi si moj prvi stavek in boš vedel o čem govorim! Kakšna je vloga staršev pri otrokovem ukvarjanju s športom? Zanima me, zakaj je največ problematičnih staršev v nogometu? Odgovor je jasen.....!

 • Letanca / 12.01.2019. ob 10:51

  Pa pustimo to, da so nekateri trenerji tako nesramni do igralcev, da bi ga sam prislonil 30cm višje ob zid ali pa po drugi strani takšni, ki ne upajo sodniku ničesar reči, čeprav vidijo grobo napako, je pač to del navijanja kot v vsakem športu (ekipnem in nekaj posamičnih). Ko se bo odpravila nedotakljivost sodnikov in bodo odgovarjalo za svoja dejanja, takrat se bo komaj kaj spremenilo. Ne zagovarjam pa, da se nekateri starši derejo na trenerje in pametujejo.

  • truncek / 12.01.2019. ob 10:51

   Obstajajo trenerji, ki učijo igralce, kako polomiti nasprotnika (dobesedno). Npr. drseči štart, desna noga v gleženj, leva noga v koleno. In to dvanajst-trinajstletnike. Ali pa je na tekmi štirinajst letnikov polovico ekipe pijane, vključno s trenerjem, ki po polčasu ostane v bifeju. Sodniki pa večinoma mlajši, brez izkušenj, z enim in edinim cilje, to je plačilo po tekmi. Tako, da bi morali tudi zveze veliko narediti pri svojih ljudeh.

  • truncek / 12.01.2019. ob 10:51

   In kaj je naloga starša na taki tekmi. To da je ves čas pripravljen v nizkem startu za prevoz otroka na urgenco. Ne trener, ne sodnik, ne zveza ne odgovarjata popolnoma nič.

 • jugda / 12.01.2019. ob 07:26

  Pravi kmetavzarji...pa da ne bo pomote, s tem neislim spoštovanih kmetov, ampak visokoizobražene debile!

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.