SiolNET. Digisvet Novice
 • Messenger
 • Messenger

Stopnice pri naših sosedih, na katerih je umrlo ogromno ljudi

6,89

termometer

Tako imenovane stopnice smrti v Avstriji so bile nekdaj najbolj zloglasen del koncentracijskega taborišča Mauthausen-Gusen, danes pa so eden od simbolov nacističnega sistematičnega pomora milijonov Judov in pripadnikov nekaterih drugih etničnih skupin med drugo svetovno vojno. Ob današnjem mednarodnem dnevu spomina na žrtve holokavsta smo poiskali nekaj pomembnih fotografij, ki opozarjajo na grozote najverjetneje najhujšega genocida v človeški zgodovini. 

Komentarji

6

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • slomevzha1 / 27.01.2019. ob 18:30

  Latentni fašizem se že par zadnjih desetletij najbolj vidno in intenzivno razvija v USA, kar niti ni posebno presenečenje, če upoštevamo, da so večinsko prebivalstvo države etnični Nemci in kolonialni Britanci, ki imajo najboljše predispozicije za tovrstni razvoj. Poleg tega, tudi sama država je nastala na zločinskem početju oziroma iztrebljanju domorodnih Indijancev, ki z upoštevanjem časa zločinov prav nič ne zaostaja za nemškim holokavstom.

 • paleoknives / 27.01.2019. ob 19:25

  Nacionalnost ne, nacionalna identiteta pa ja. Predispozicija fašizma je torej (največkrat skrito) podzavestno prepričanje, da so nekateri že po naravi malo boljši od drugih in jim tudi več pripada. Taki ljudje tudi hitro zapopadejo populistične floskule, ki njihovim občutkom dajejo neko legitimnost in največji zločin je prav podpihovanje teh občutkov (ki latentno ždijo skoraj v vsakem izmed nas). In to je žal spet v vzponu...

 • cvili / 27.01.2019. ob 18:48

  SLOMEVZHA1, predispozicija fašizma ni nacionalnost ampak pohlep. Vsem tem ideologijam je skupno sovraštvo do šibkejših skupin zato, da so jih lahko na hitro in na veliko pokradli.

 • sodrovc@gmail.com / 27.01.2019. ob 19:45

  Samo v deželah nekdanje SSSR je pomrlo okoli 28 milijonov ljudi. Koliko jih je pobrlo oz. bilo pobitih na Poljskem? Zakaj se o tem nikoli ne govori kot o holokavstu? Zato, ker smo Slovani v očeh zahodnjakov še zdaj manjvredni. In Slovane sovražijo, ker so zaradi Slovanov izgubili že dve vojni. Še prej jo je tudi Napoleon. In potem se je za vprašati, kdo je manjvreden. Oz. Untermensch.

 • xedos / 28.01.2019. ob 14:58

  Je exceptionalizem fašizem ali ne?

 • amarita / 27.01.2019. ob 22:11

  draga tovarisa slomevza,paleoknives predispozicije o holokaustu ali genocidu niso u DNA nekega spacificnega naroda temvec latentno v cloveski perverziji katero predvsem vzgajajo ideologije take ali drugacne in predvsemi religije,katere je davno izmislil cloveski um ...kako nadzorovati cloveka in si ga podjarmiti!!!. p.s. SMRT FASIZMU,NACIJONALSOCIJALIZMU IN KOMUNIZMU-SVOBODA NARODOM!!!

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.