SiolNET. Digisvet Novice
 • Messenger
 • Messenger

Smrt Steva Jobsa je morda preprečila največji posel vseh časov

5,57

termometer

Bob Iger, dolgoletni direktor medijske multinacionalke The Walt Disney Company, bo 1. oktobra izdal svojo avtobiografijo. V njej Iger med drugim opisuje svoj tako poslovni kot osebni odnos z velikim prijateljem Stevom Jobsom, ustanoviteljem tehnološkega podjetja Apple in filmskega studia Pixar, ki je umrl 5. oktobra 2011. Iger verjame, da bi z Jobsom, če bi bil danes še živ, dosegla dogovor o izpeljavi morda celo največjega posla v zgodovini - združitvi Appla in Disneyja v eno megakorporacijo. 

Komentarji

8

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • b44326 / 19.09.2019. ob 22:46

  Sicer pa, zakaj pa niste še vi tako pohlepni? Ljudje, ki jih boste zaposlili in jim boste dali dobro plačo, vam bodo hvaležni. Očitno je to, kar vi kličete "pohlep", dobra stvar. Zaradi pohlepa lahko ljudje uživajo v odličnih produktih, zaradi pohlepa ima na tisoče ljudi službo, zaradi pohlepa se namesto v vojnah pobijamo v igricah.. Bo že držalo... greed is good.

  • Astrolog / 19.09.2019. ob 22:46

   Dobro je po vašem mnenju najbrž tudi to, da so ljudje v njegovi tovarni na kitajskem delali samomore, ker kljub zaposlitvi v obratu visokih tehnologij niso zaslužili več kot 120 dolarjev na mesec, ob tem je Jobs telefone v ZDA prodajal po 700 dolarjev za kos (prve generacije, sedaj so vsi tam okoli jurja ali čez). Sicer pa je po Danteju Alighieriju (Božanska komedija) pohlep eden od grehov, ki nesrečne duše porine v enega od krogov pekla.

 • Astrolog / 19.09.2019. ob 20:38

  A lahko prosim nehate z Jobsom? Od njegove smrti je minilo že kar precej let, pustite ga, da počiva v miru, tudi ga ni potrebno predstavljati kot svetnika, ki mu je človeštvo dolžno karkoli, vse v svetu, v katerem se je gibal in živel, je bilo podrejeno profitu, model delovanja družbe, ki na dolgi rok vodi v zaton civilizacije. Fani bodo seveda skočili v "luft".

 • Mojzes / 21.09.2019. ob 17:16

  Brezkompromisni zaslužkar, brez srca. Vedel je da jim Iphone na Kitajskem sestavljajo za drobiž, on jih pa z nerealnimi cenami prodaja. Kje je bil pa takrat Trump, zakaj ni protestiral za pravično trgovino sedaj pa čivka ko so že boljši od Ameriške tehnologije.

 • b44326 / 19.09.2019. ob 22:42

  Vi sam pohlep vidite, ne vidite pa, da je tip naredil nekaj uspešnih firm in produkte, ki jih je ob svojem času uporabljal ves svet. Apple computer je bil že v 80ih najboljši računalnik, potem so ga pa vrgli iz lastne firme. Potem je pa moral prit nazaj v svojo firmo, jo je rešil, ponudil iTunes, kasneje iPod in nato zmagovalni iPhone. Mnogo let je že, da Apple skupaj spravi najboljši in najdražji telefon, podobno je bilo pa tudi včasih.

 • Jes / 19.09.2019. ob 21:24

  Pohlep je bil njegov "middle name". Ogaben karakter.

  • Wolf / 19.09.2019. ob 21:24

   S tem, da je tudi korporacija Disney ogabna. Vprašanje kdo je povzročil večjo škodo, ampak Jobs je vsaj pod rušo.

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.