SiolNET. Posel danes Novice
 • Messenger
 • Messenger
Analiza

Slovenski direktorji – kdo jih sploh (še) posluša?

10

termometer

Danes se bodo na letnem kongresu srečali člani Združenja Manager in verjetno ugotavljali, da jim država (spet) ne želi prisluhniti. Zakaj se jim to dogaja že vrsto let in koliko so si za to krivi sami?

Komentarji

6

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • brencl47 / 29.09.2016. ob 10:08

  Na žalost ne bodo uspešni vse dokler bodo vladali oz. prevladujoč vpliv imeli strokovnjak za svinjerejo in njegova kamarila ter pogoltni štrukljevci. Vse to pa pod taktirko raznoraznih pajdaških združb in drugih pogoltnežev živečih v preteklosti.

 • srebrnkasta / 29.09.2016. ob 10:42

  V davčni reformi ni nobene vzpodbude za zaposlovanje mladih, ko sem sam pričel z delom, nam je država omogočila skoraj 3 leta neplačevanja davkov. Sedaj pa država samo nalaga višje prispevke in davke, mladim pa ne omogoči da bi si z svojimi zamislimi utrlu pot do svojega karuha. Sedaj ko imamo novo finančno ministrico, bo še slabše, kajti ona je žid (glej davčne blagajne) žal ne bo nobenega napredka.

  • brencl47 / 29.09.2016. ob 10:42

   Prej bi rekel, da je na najboljši poti v scientologijo!

 • puščica2 / 29.09.2016. ob 11:15

  Politika lahko največ naredi za gospodarstvo, če vsaj deset let pusti zakonodajo, ki ureja podjetja, davke, delo... popolnoma pri miru. Po desetih letih se bo gospodarstvo prilagodilo in v miru opravljalo to, za kar je plačano, politiki pa naj se ukvarjajo z blaginjo ljudi in poskrbi, da bo država in kar je še z njo povezanega, funkcionirala. Menedžerji pa tako ali tako naj bi ne počeli drugega, kot skrbeli za uspešnost podjetij, ki so jim zaupana...

 • Grega / 29.09.2016. ob 13:18

  Menedžerji, imejte jajca in preselite firme ven, edino na tak način se lahko prisili državo k pameti. In potem naj davek na dobiček dvignejo na 100 %, če jim bo kaj pomagalo........ Davek je tako ali tako, le legalna kraja denarja podjetjem in posameznikom, da se preliva v izbrane žepe in financira prevelike plače državnim uslužbencem in politikom .......

 • TDK / 29.09.2016. ob 15:43

  Mi lahko "nadvse sposobni in cenjeni" managerji razložijo logiko, zakaj je lahko prodajalka v avstrijski trgovini, za 35 urni teden, plačana neto 200% več (+ 13. in 14. plača), kot prodajalka v isti slovenski trgovini za 60 urni teden, ko pa je davek samo 20 % višji? In zakaj so slovenski delavci "nekonkurenčni", ko pa recimo v Avstriji nimajo teh težav?

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.