SiolNET. Avtomoto Novice
 • Messenger
 • Messenger

Slovenec s tragičnim sporočilom: Uporabljajte varnostni pas!

2,30

termometer

Pred nekaj dnevi je Slovence predramil zapis Roka Srakarja, ki se je z družinskega izleta v Italiji z avtobusom vračal proti domu. Nekaj kilometrov pred slovensko mejo je vse potnike prestrašil buren odziv voznika. Pred njimi se je namreč zgodila prometna nesreča, v kateri je izgubila življenje komaj štirimesečna deklica. V avtu namreč ni bila pripeta. Tragedija, ki bi se ji lahko izognili.

Komentarji

9

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • sanfrancisco / 18.09.2019. ob 07:48

  Se ne čudim. Po komentarjih sodeč, jih večina sploh ne ve kaj je varnostni pas. To je tisti črni trak, ki visi polega sedeža.

 • paleoknives / 18.09.2019. ob 07:08

  Kot vidim, večina komentatorjev sploh ni prebrala članka ali pa so enostavno butasti. Pišejo o odstavnem pasu, govora pa je o VARNOSTNEM pasu, s katerim se pripnemo...ja, ja, butale, saj vem...

 • gabowors / 18.09.2019. ob 11:42

  M︁︁︁︁︁︁o︁o︁X︁︁i.︁︁︁︁n︁︁︁et - odličen projekt za odrasle, ki želijo najti spolnega partnerja

 • Luksy82 / 17.09.2019. ob 19:29

  Ce starsi nimajo v glavi jim noben ne more pomagat. Pomojem se taki sploh ne sekirajo bo pa se enga nastepu

 • CCneB / 18.09.2019. ob 10:27

  @paleoknives če bi prebral poleg članka še originalni zapis, potem bi videl da v originalnem zapisu, na katerega se članek tudi nanaša, je govora tudi o varnostnem pasu. Je pa bistvo članka varnostni pas... ki pa očitno sploh ni tak problem, glede na to da se niti prvi šofer v Sloveniji ne pripenja.... policija stoji ob šolah prvih par dni in kontrolira... ostale dni v letu pa ni nikogar na spregled.. govor koliko se vlaga v varnost so buče... nadzor policije na cesti je porazen....

 • zormik67 / 17.09.2019. ob 21:02

  Očitno so na tem portalu plačani komentatorji, sicer, bi se gdo oglasil.

 • MarkJurko / 17.09.2019. ob 21:47

  Naj ga naredijo! Časi se spreminjajo, prometa na cestah je vedno več. Enako na AC kot na magistralnih cestah je bolje, da je varnostni pas enoten, oziroma se naredi enako, ker je potem manj razmišljanja kako se kje postaviti. In reševalci, ki imajo do poškodovancev 'bližje', kot bi imeli, če bi pripeljali po zaprtem pasu zaradi prometne, bi morali daleč naokoli, nato pa nazaj do nesreče. zakaj? Prav je in dovolj široko, če se vsak postavi na svoj skrajno zunanji rob.

 • zormik67 / 17.09.2019. ob 19:34

  Spet spremljam termin varnostni pas, da ga nekateri ne naredijo. Kdo si je to izmislil! Ko sem jaz delal vozmiško dovoljenje, je pomenil varnostni pas odstavni pas. Če je preozek, naj ga razširijo. Pred cca 20 leti sem bil priča grozljivi nesreči na avtocesti v Italiji, ko je bilo udeležencev več kot tristo in 18 mrtvih. Reševalci, gasilci in policija so se pripeljali v nasprotno smer zaradi nesreče zaprti vozni pasovi.

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.