SiolNET. Trendi Zdravje
 • Messenger
 • Messenger

Se je mogoče predozirati s sadjem in fruktozo?

3,10

termometer

Zdravnik in avtor Carsten Lekutat je pred kratkim razburil z izjavo, da se je mogoče predozirati s sadjem in da lahko sadje povzroči nealkoholno zamaščenje jeter. Slovenska nutricionistka Mojca Cepuš pravi, da je to čista neumnost.

Komentarji

7

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • slomevzha1 / 21.08.2019. ob 17:05

  Za organizem je najbolj pomembno vnesti zadostno količino vitamina CE, ki ga organizem najboljše absorbira iz hrane in pijač, kot so: prasence, jagnjence, pilence, telence, pivce, vince, rakijce in podobno. Poleg tega, zmotno je pri prehranjevanju uporabljati izraz "dosti je". Ta izraz je rezerviran za uporabo samo takrat, ko te tepejo.

 • inekses / 21.08.2019. ob 18:59

  Vprašajmo frutarijance kako se počutijo :) Preveč fruktoze ni ravno najbolje, čeprav je monosaharid in ga najlažje obsorbiramo v telo, je glukoza bolša. Je pa res da je sadje manj škodljivo kot zelenjava. Iz zelenjave dobimo 99 % vseh pesticidov, ki jih dobimo v naše telo. Pa to mislim predvsem na naravne pesticide, ki jih zelenjava sama tvori za obrambo. Tak da ...ni tak zdrava, kot so nas učile babice..

 • fizik10 / 21.08.2019. ob 17:19

  JOZEJOZE, NI ŠKODLJIVO!! Zakaj trosiš laži??? Tudi sladkor, ki ga vsebuje koruza, NI škodljiv!! Opozoriti te moram tudi na laž glede pridobivanja fruktoze! Večino fruktoze predelovalna industrija pridobi iz sladkorne pese: Pesa vsebuje saharozo(disaharid), ki je sestavljen iz glukoze in fruktoze!! Zakaj zastrupljate splet z raznimi polresnicami in lažmi???

  • Koleraba / 21.08.2019. ob 17:19

   Noben sladkor ni hudo škodljiv če se ga dovaja v NORMALNIH mejah, oz mejah posameznika. Problem je v količini. Na koncu je vsak sladkor enak. Enkrat v telesu se pretvori v energijo, ali pa ne. Zakaj se NE pretvori pa je drugo vprašanje. Kdor pa na dan zauije 100g sladkorja (ogromno ljudi), pa bo v življenju lepo trpel.

 • fizik10 / 21.08.2019. ob 17:08

  JOZEJOZE, zakaj je škodljivo??

 • fizik10 / 21.08.2019. ob 17:07

  "Če se le da, naj bo lokalnega izvora". Zakaj vedno znova ponavljajoč stavek??? Torej če jaz naše sadje peljem v Nemčijo, le-to za Nemce ne bo tako zdravo, kot njihovo lokalno??? Provokativno vprašanje...z namenom, da se zamislite o ponavljajočem stavku v narekovajih!!

 • JOZEJOZE / 21.08.2019. ob 16:57

  FRUKTOZO tlačijo v vsa predelana živila,pridobljena je pa iz KORUZE in ne iz sadja.To pa je škodljivo.

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.