SiolNET. Trendi Zdravje
 • Messenger
 • Messenger

Po zdravljenju raka v Ameriki je ugotovila, kaj manjka v Sloveniji. Zdaj hoče to spremeniti. #intervju #video

10

termometer

Urška Košir je povsem običajna 27-letnica, a s precej posebno, skoraj ironično zgodbo. Pred petimi leti je, ko jo je med študijem psihologije začela zanimati onkologija, zbolela za rakom. Danes se trudi, da bi to izkušnjo olajšala vsem mladim in jim pomagala po preboleli bolezni življenje spet spraviti v stare tirnice.

Komentarji

15

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Mira / 04.08.2019. ob 08:08

  Težko bo pri nas kaj spremeniti, saj je imela v ZDA zdravljenje plačano in zraven ves luksuz. Istočasno pa pove, da imamo tudi v Sloveniji precej tega, razen poglobljenega psihološkega svetovanja. Kaj torej manjka razen tega? In seveda veliko denarja.

 • xedos / 04.08.2019. ob 08:37

  Z ameriškim zdravstvom je tako kot z njihovimi kelnarji. Smejejo se ti dokler vidijo, da imaš denar. Tam se ti kelnarca vsede na kolena. Je zato bolša od naše, ki te grdo gleda? Poizkusite oditi iz gostilne brez, da ji date tip. Kolega si je na smučanju v avstriji zlomil kolk. Plačal je 4000EUR in bil vesel nad prijaznostjo. Ko so mu začeli rjaveti vgrajeni vijaki in so mu jih morali naši še enkrat zamenjati, je nadvušenost minila.

 • vizuel / 04.08.2019. ob 13:11

  Ve se kaksno zdravstvo je v zda!'ve nimas denarja da bi mesecno placeval enormne zneske za zdravstveno zavarovanje te pheromones na cest!in punca je imela to urejeno!in v sloveniji sigurno kaj manjka v celostnem zdravljenju hudih bolezni kakor tudi v zda ampak slovensko zdravstvo zelo dobro poskrbi za hude bolnike kljub tezavam ki jih imajo!!!

  • stanly / 04.08.2019. ob 13:11

   v ZDA je jasno, da vsaka stvar ali storitev nekaj stane in ima zato svojo ceno, kar dela ljudi bolj realne in odgovornejše, tudi do svojega zdravja...v SLO pa ljudem dajemo prazno iluzijo, da je šolstvo, zdravstvo in še kaj kar zastonj, čeprav mora to nekdo ali pa vsi skupaj na koncu in po velikih ovinkih le plačati celo dražje kot pa bi bilata cena na izhodišču alimestu storitve...

 • traverza / 04.08.2019. ob 11:45

  Naši se ukvarjajo z boleznijo, ne z ljudmi, zato te pozdravijo. Tudi sami imajo ne le službenih, temveč tudi osebnih in družbenih problemov. Kaj, ko bi jim pomagala pri teh stvareh?!

 • David79 / 04.08.2019. ob 17:02

  Pri "rak ni več usodna bolezen" sem nehal brati ta članek. Metati še kako usodne rake v isti koš s popolnoma ozdravljivimi ni ne etično, ne strokovno. Povejte nekomu z diagnozo raka trebušne slinavke, da nima težke bolezni... Če ste dovolj nemoralni, seveda.

  • JOZEJOZE / 04.08.2019. ob 17:02

   A ti povem kako ozdraviti 99% rakov? Tako,kot so to naredili židje v ameriki.Definicijo raka so razširili za 100x. Zdaj imamo 100 x več raka in 99% jih ozdravimo.Poanta je v tem,da ,ko ti postavijo diagnozo rak,ti spodnesejo tla pod nogami,potem pa si samo še ključek do denarja na tvoji zavarovalni polici.Morda je to dobro za največje ignorante,ki jih samo grožnja s smrtjo pripravi do spremembe življenskih prioritet.

 • JOZEJOZE / 05.08.2019. ob 15:49

  V slo zdravstvu je močna totalitarna miselnost,razosebljenje človeka v anonimno proletarsko ovco.Rešitev je sistem,ko denar sledi bilniku.Imaš zavarovanje in si izbereš v katero bolnico boš šel-tako bi se začela selekcija med bolnišnicami,ki so dobro vodene in tistimi,ki imajo slabo vodstvo,ne-operativen kolektiv,slabe odnose...od tam dobri pobegnejo,bolniki pa nasankajo.Ker se norčujejo iz našega denarja,naše zavarovalne police.Duh totalitarizma živi naprej-ZLO!

 • mihagapiha / 04.08.2019. ob 12:17

  Imamo bolnico Franja. Jenkiji nimajo za burek. He, He.... 😎

 • stanly / 04.08.2019. ob 08:48

  v SLO velja zmozno socialistično prepričanje, da je lahko zdravstvo zastonj kar pa seveda ne drži saj mora te storitve nekdo plačati iz nekega drugega vira in to je v resnici naš največji problem, pretakanja denarja iz braznih virov, ki daje lažen občutek zastonjskosti in ta tej poti se izgubi vsaj polovica tega denarja in je zato poraba nepregledna in vse udari enako po žepu tako, da so kaznovani tudi tisti, ki skrbijo za svoje zdravje...

  • johann / 04.08.2019. ob 08:48

   STANLY, točno tako. Ker imam kar nekaj izkušenj z slovenskim zdravstvom, tudi nekaj zelo neprijetnih, si upam trditi, da smo bili v Sloveniji zaradi korupcije v zdravstvu prikrajšani za več milijard evrov. Kar pa je še bolj zaskrbljujoče, je to, da se pri nas uporabljajo medicinski pripomočki, ki so precej zastareli in tretjerazredne kakovosti, saj se pri javnih naročilih gleda samo na ceno.

 • stanly / 04.08.2019. ob 08:20

  Poučna izkušnja, v SLO pa smo prepričani, da imamo skoraj najboljši zdravstveni sistem na svetu, ki temelji ideološko na socializmu in ga nismo pripravljeni zares spremeniti, vsaj dokler bo levica na oblasti...

  • Wolf / 04.08.2019. ob 08:20

   Kaj pa bi spremenil? Nabili so dodatno zavarovanje. Bi slučajno rad jemal kredit za vsak obisk pri specialistu? Nekatere stvari v socializmu so bile dobre in te bi morali ohraniti. In nekatere stvari so skupno dobro. Zdravstvo je že ena taka stvar. Problem iz socializma je pa prepričanje, da če je nekaj skupno dobro, lahko trpajo v svoje žepe. Denar za zdravstvo, recimo, je ena taka stvar. To bi bilo treba izkoreniniti.

  • Astrolog / 04.08.2019. ob 08:20

   WOLF, saj niste tako zadrti, kot bi včasih (ob nekaterih drugih temah) radi izpadli. Bi rekel, da je vaš komentar razumljiv, tudi smiseln, moral sem vam dodeliti plus. STANLY pa tako ali tako ničesar ne razume, ker se je zaciklal v nekem času, ko misli, da še vedno preganja (kogarkoli že) po hostah. V Sloveniji sploh nimamo levice, kaj šele, da bi bila na oblasti, vseeno osebam, kot je STANLY ne bi škodilo, če bi malo razbijali kamne na nekem otoku.

  • stanly / 04.08.2019. ob 08:20

   sem kar vedel, da se bo oglasil kakšen primiteven cepec, ki tukaj rajši žali kot argumentira, ker za dobre argumente rabiš vsaj malo pameti in ni dovolj, da se proglasil za levega hujskača....

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.