SiolNET. Sportal Hokej
 • Messenger
 • Messenger
anže pogačar

Nejasna prihodnost Jesenic: Čas, da potegnemo kakšno potezo

2,52

termometer

Kakšna bo prihodnost članskega hokeja HDD Sij Acroni Jesenice, ta trenutek ne ve niti v zadnjih letih predsednik Anže Pogačar, ki je po sezoni dejal, da se s položaja nepreklicno umika. Železarji po odločitvi Jureta Lebna, da ne kandidira za predsednika, iščejo novega, a obstaja možnost, da bo Pogačar ostal na tem mestu, čeprav si, kot ponavlja že lep čas, želi vplivnejše osebe. Ob tem še naprej upa na večjo pomoč občine, na čim prej podpisane pogodbe z igralci, novega trenerja, posluh dodatnih sponzorjev …

Komentarji

10

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Luksy82 / 14.06.2019. ob 17:29

  Sm mislu da govorijo o tem da je nejasna prihodnost tam ker ni vec slovencev ampak samo chefurjad

  • MartyKrupp / 14.06.2019. ob 17:29

   Jest recimo sem Slovenc, rojen Jeseničan. In kaj zdej?

 • bisabre / 15.06.2019. ob 17:18

  1.) Pogačar je v klinču, zato mu zagotovo ni lahko, a za nastalo situacijo je kriv sam. Pred leti je zavrnil sodelovanje s Projektno skupino (Razingar-Bervar). Zakaj? Tega nikoli ni argumentirano pojasnil. Njegov pritisk na občino se ne bo izšel, saj gre za majhno lokalno skupnost, v kateri se je hokej sicer skozi desetletja razvijal in postal vodilna športna panoga, klub pa ne le lokalna ampak tudi slovenska hokejska ikona.

 • bisabre / 15.06.2019. ob 17:17

  2.) A danes so drugi časi, denar je treba zaslužiti, ni več samoupravnih športnih organizacij ter drugih dirigiranih oblik financiranja ter odločanja. Skratka pomoč ni več samoumevna, družbeno pomembna, koristna. Društva, predvsem ona s profesionalnimi pogoni se morajo podati na tržišče ponudbe ter povpraševanja, preizkusiti svoje zmožnosti ter realno načrtovati cilje.

 • bisabre / 15.06.2019. ob 17:16

  3.) V skrajni sili se je treba tudi zadolžiti. Jeklarna je v tuji lasti, od njenega dobička država, mesto in hokej ne prejmeta nič. Njena sponzorska sredstva pa so v primerjavi s premožnostjo njenega lastnika, jeklarskega mastodonta KOKS, pljunek v morje. Torej naj Pogačar raje razmišlja o lastnih napakah in se potem podaja v lov za novim klubskim šefom.

 • bisabre / 15.06.2019. ob 17:16

  4.) Kaj pa če je on tisti problem, da se nihče od pomembnejših gospodarskih in političnih subjektov ne odloči prevzeti vodenje kluba ter vložiti več denarja? Je kdo na Jesenicah in v samem društvu že razmišljal v tej smeri? Zakaj jeseniški ljubitelji hokeja raje ne ustanove novo društvo in poizkušajo privabiti novega predsednika ter prepričati dosedanje ter morebitne nove..

 • bisabre / 15.06.2019. ob 17:14

  5.)..sponzorje za pridobitev zadostnih sredstev za nadaljevanje uspešne jeseniške hokejske zgodbe? Zapleteno vprašanje? Niti ne, a takšna poteza bi bila več kot modra in koristna. Bolje je ponovno napraviti radikalni rez, z lastnim kadrom in novim vodstvom graditi neko novo zgodbo, kakor še naprej pogrevati „Pogačarjevo kislo župo“.

 • bisabre / 15.06.2019. ob 17:13

  6.) Naj se zgledujejo po Olimpiji, ki ji prva sezona v AHL ter DP ni bila rezultatska prioriteta. A na koncu je dokazala, da se da tudi s slovensko igralsko bazo ter vztrajnostjo napraviti odličen rezultat, saj njen primarni cilj ni bil za vsako ceno premagovati večnega tekmeca, da je slovenska hokejska scena pač premajhna za tovrstne ekskluzivistične in finančno izčrpujoč projekte.

 • kotejebe / 15.06.2019. ob 09:35

  Pogačar si želi, da bi klub prevzela kakšna vplivnejša oseba. Glede na to, da je prav on in njegovi somišljeniki pred leti odslovil legendo jeseniškega hokeja, ki so ga navijači častili s transparentom NO RAZA NO PARTY in takratnega predsednika Državnega sveta RS Mitja Bervarja, ki so bili pripravljeni prispevati 1 mio. evrov. Naj javnosti pove zakaj? Naj pove tudi koliko si mesečno nakazuje za svoje delo?

 • MarjanK / 14.06.2019. ob 17:52

  Želim vam Jesenicam,da se izkopljete iz težav,saj slovenski hokej potrebuje Jesenice in Olimpijo!

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.