SiolNET. Novice Slovenija
 • Messenger
 • Messenger

Najnovejša primera ošpic v Sloveniji: okužena nista bila cepljena #video

1,30

termometer

V zadnjih dveh primerih okužbe z ošpicami pri nas se je izkazalo, da obolela nista bila cepljena in tudi glede na izvid laboratorijskega preskušanja ošpic nista prebolela, so nam potrdili na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ). Za optimalno zaščito proti tej virusni bolezni - in po zdaj veljavni zakonodaji - bi morala biti cepljena dvakrat. Letos smo v Sloveniji skupno obravnavali devet primerov okužbe z virusom ošpic. Na podatek, ali je bilo preostalih sedem cepljenih, še čakamo.

Komentarji

7

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • modrooki / 15.05.2019. ob 20:31

  ""Sedem jih je bilo sredi aprila v kritičnem stanju, trije dojenčki so umrli."" -- to je statistika obolenj za ošpicami v državi z dvema milijonoma ljudi. Koliko je na drugi strani smrtnih primerov zaradi posledic cepljenja? A lahko kakšen proticepilec postreže s številko?

  • frajgajst / 15.05.2019. ob 20:31

   poglej..znaš prav dobro razmišljat..tu pa si..ne vem zakaj začel manipulirat, kot vsa stroka, ki gleda samo eno stran kovanca..!! kaj pa ima Makedonija z našimi primeri..?? kakšna je njihova statistika, ki je verjetno tako kot naša, vprašljiva, je njihova stvar..!! je pa zanimivo za prave statistične podatke je potrebo upoštevat veliko stvari..od pogojev..načina zdravljena..in podobno..beležit vsako spremembo ob cepljenu, kar se ne dela..itd.., vse ostalo je manipulacija..

  • modrooki / 15.05.2019. ob 20:31

   FRAJGAJST, ne vem... proticepilci pogosto govorite o tem, kako so te bolezni nenevarne, kako so jih včasih ljudje preživeli spotoma ipd. Ti otroci v makedoniji jih očitno niso preživelu spotoma, če se rabimo zdaj sklicevati na kvaliteto njihovega zdravstvenega sistema. Spotoma bi npr. pomenilo brez obiska zdravnika...

 • Power2People / 15.05.2019. ob 18:09

  Kot sem že rekel, migracije in potovnja na jug prinašajo bolezni, ki jih pri nas skoraj ni bilo več in ne necepljeni. Vsi ki so v zadnjem času zboleli so ali bili v tuji ali so bili tujci. Kar se precepljenosti tiče. Otroci do osnovne šole ko prejmejo drugo dozo niso zaščiteni. Starejši ki imajo oslabljen imunski sitem niso zaščiteni. Tujci ki so se preselili v slovenijo po večini niso zaščiteni. Realno je v Sloveniji pred ošpicami varnih 50%-60% ljudi.

 • Mikro+biota / 15.05.2019. ob 14:35

  Nista sploh bila cepljena, ali sta bila cepljena samo enkrat ali nimata znanega cepilnega statusa? Lahko malo bolj natančneje, prosim!

 • frajgajst / 15.05.2019. ob 15:24

  ni mi jasna ta vaša matematika precepljenosti..!! v članku piše da ne dosegamo 95% precepljenost celotne populcije..!! za koga je obvezno cepljenje..in kdaj se je uvedlo obvezno cepljenje..in koliko odraslih ni cepljenih..?? manipuliranje s podatki al kaj..?? pa še to..ZELOOOO neuravnovešeno pišete novinarji(na nek način razumem..strah..)...pišete samo o pozitivni strani cepljenja..kdaj se boste dotaknili tudi negativne in objavili kakšno izpoved starša, ki ga je

  • frajgajst / 15.05.2019. ob 15:24

   ..doletelo vse breme posledic cepljena, stroka pa ga zavrne..ne prizna..niti ne beleži tega..!!!! ZELOOO ŽALOSTNO JE KER JE PRI NAS ŽE SKORAJ PRAKSA, da se skoraj nobene spremembe in bolezenska stanja po cepljenju ne beležijo, čeprav starši to zahtevajo in želijo, kasneje pa ugotovijo da ni v kartonih prav nič zabeleženo..!!

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.