SiolNET. Novice Slovenija
 • Messenger
 • Messenger

Najnovejša lestvica 500 najboljših univerz: Slovenije ni na zemljevidu

1,66

termometer

Britanski univerzi v Oxfordu in Cambridgeu ter ameriška univerza v Stanfordu, kjer predava tudi slovenski predavatelj Jure Leskovec, so najboljše univerze na svetu glede na zadnjo lestvico, ki jo objavlja publikacija Times Higher Education (THE).

Komentarji

9

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • paleoknives / 09.11.2018. ob 16:08

  frajgajst: pusti bleferja pri miru, ker nima treh čistih. Blefer kot blefer. Kar pa se tiče slovenskih univerz pa bi povedal samo to, da so veliko premalo povezane s končnim uporabnikom - gospodarstvom in da je med profesorji precej togosti (ne spodbujajo razmišljanja izven okvirov), vzvišenosti in prodajanja megle.

  • frajgajst / 09.11.2018. ob 16:08

   se na nek način strinjam s tabo kar se dela naših univerz tiče...poudaril bi samo to, da je veliko razlik tako med posameznimi fakultetami, kot med profesorji...največji problem jaz vidim v okostenelosti sistema dela univerz predvsem v oklepanju stolčkov na nek način profesorjev, ki jih je povozil čas...!

 • Nikoniko1 / 12.11.2018. ob 09:38

  Na Slovenskih univerzah pač predavajo nekikomi mostadonti, saj novim prodornim profesorjem ne pustijo zraven, če nima komunističnega pedigreja. To je to. Da so komunisti pač ljudje z nizko moralno intigriteto, vlečejo se po vezah je pa vendar tudi jasno, ali ne? To je moje mišljenje, zato pa celo ministri lahko postanejo razni Bandeliji.

 • frajgajst / 09.11.2018. ob 15:59

  @bleferji...mal demagogije je zazanat v tvojem komentarju...namreč po lastnih študentsjih izkušnjah tako na naši univerzi, kot dunajski, kjer so predavali in pri katerih smo delali tudi izpite tako profesorji iz naše univerze, kot iz dunajske in tudi iz Cambridga, ter Sorbone...pa nisem zazanal nobene bistvene razlike v zahtevnosti določenega predmeta..!!

 • MajaKajza / 11.11.2018. ob 07:57

  frajgajst za naravoslovne študije, se strinjam, tu smo v samem vrhu po strokovnosti in nizki ceni.

 • MajaKajza / 11.11.2018. ob 07:55

  Seveda je ne more biti...samo poglejte kaj prihaja iz Ekonomske in Pravne fakultete ? titule brez znanja za danes in jutri, kar primejo v roke spremenijo v izgubo...zato jih je največ v društvu politike, ker drugega ne znajo delat kot goljufat narod.

 • bleferji / 09.11.2018. ob 14:57

  Točno tam smo kamor spadamo, v spodje butale ! Saj mečejo/štancajo naše fak. diplomante kot zobotrebce v Ribnici - sama statistika, znanja pa nobenega, prav teko ne doprinosa neke dodane vrednosti ... In potem taki nesposobnež in lenuhi silijo naprej v politiko. Slovenčki ste že postali samo še poceni suženjska delovna sila - sama laž, sprenevedanje, prepotentnost in korupcija, so vaš zaščitni znak-v tem ste prvi na zemeljski obli ! TO JE RESNICA !

 • frajgajst / 09.11.2018. ob 16:00

  @bleferji...problem je bolj kompleksen in tiči med drugimi v naši majhnosti...neprepoznavnoasti...navsezadnje tudi zgrešeni politiki..!!! naše univerze proizvajajo, glede na število prebivalcev enornmo število svetovnih strokovnjakov..!!

 • planetek / 09.11.2018. ob 20:57

  Nč čudnga...hahaha

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.