SiolNET. Novice Svet
 • Messenger
 • Messenger

Puigdemont podpisal deklaracijo o neodvisnosti Katalonije, a razglasitve neodvisnosti (še) ne bo

10

termometer

Predsednik katalonske regionalne vlade Carles Puigdemont je v nagovoru katalonskemu parlamentu dejal, da živimo v zgodovinskem trenutku, se zavzel za umiritev napetosti zvečer pa s svojimi zavezniki podpisal deklaracijo o neodvisnosti Katalonije. Ob tem je naredil korak nazaj, saj je predlagal odložitev razglasitve neodvisnosti za nekaj tednov, da bi lahko najprej rešitev iskali v dialogu z Madridom.

Komentarji

5

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • slomevzha / 10.10.2017. ob 15:42

  Kakšen paradox? Črna Gora s pol milijona prebivalcev in gospodarsko čisto na dnu Evrope lahko ima državo, Katalonija z osmimi milijoni prebivalcev in gospodarsko krepko nad evropskim pa ne more. EU se počasi iz skupnosti narodov obrača v temnico narodov, vsaj nekaterih, voljo naroda pa zamenjuje volja evropskih velesil. Za razvoj demokracije v EU odslej bo skrbel NATO, podobno kot v Afganistanu, Iraku, Siriji, ..

 • Maj / 10.10.2017. ob 23:14

  Držim pesti, da se jim uspe osamosvojiti. Naj bodo sami svoj gospodar. Upam, da so njihovi osamosvojitelji bolj pošteni kot naši, ki so poskrbeli samo za svojo "finančno samostojnost" vsi ostali smo pa še na slabšem.

 • jugda / 10.10.2017. ob 18:04

  Razglasiti je potrebno samostojnost. Evropa pa v jok in stok, španska policija in vojska pa v katalonijo in je..t bogi narod. Bodo že našlo razlog...

 • Ratko / 10.10.2017. ob 13:41

  Seveda, razglasitev samostojnosti bi bila v tem trenutku nesmiselna. Žaj je ves svet proti temu. Žal, pravim. Mogoče se bodo začeli kakšni razgovori, bog daj. Ampak neodvisnost-enostavno ne gre.

 • norimax / 10.10.2017. ob 20:10

  Torej; za neodvisnost Katalonije ni glasovalo niti 40% Kataloncev! Pozabite na razglasitev.....

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.