SiolNET. Novice Slovenija
 • Messenger
 • Messenger

Kmetje v Ljubljano pripeljali mrtve živali in dosegli svoje #video #foto

10

termometer

Sindikat kmetov Slovenije je dopoldne z ostanki zadnjega pokola domačih živali pred ministrstvom za okolje in prostor protestiral zaradi, po njihovo, slabega gospodarjenja s populacijo medveda in volka. Kmete je sprejel državni sekretar Marko Maver, ki jim je po besedah podpredsednika sindikata Romana Žvegliča obljubil izredni odstrel medvedov in volkov.

Komentarji

32

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • paleoknives / 26.04.2019. ob 13:58

  Težava ni v tem, da sobivamo z volkovi in medvedi, ter da le ti kolateralno uplenijo kakšno domačo žival (konec koncev so to zveri, ki jih potrebujemo za ravnovesje narave). Težava je v tem, da očitno pri nas sistem ne deluje, oziroma ministrstvo ne priznava škode, ter tudi priznane ne izplača, se izmotava...In kdo bo potegnil kratko? Živali. Sramotno!

  • puščica2 / 26.04.2019. ob 13:58

   Kakšna ograja več, pa kakšen pes več, pa redno poravnavanje vse škode, pa bo mir.

 • bocob / 26.04.2019. ob 13:43

  Alpe Adria Green je znana po tem, da spremeni svoje mnenje ob dovolj visokem plačilu. Na roke seveda. Boli njih kita za medvede in volkove. Oni imajo radi gnar!

  • brencl47 / 26.04.2019. ob 13:43

   Par okoljevarstvenikov na tistem področju čez noč privezati k drevesom, zjutraj pa pobrati njihove ostanke! Kar hitro bo svojat spremenila mnenje!

 • frajgajst / 26.04.2019. ob 13:36

  ok..sedaj so problem prostoživeče živali...kaj bo problem ko bo na svetu 100 miljard ljudi..?? je pa vsekakor zelo krivično, da se ''davek'' na širitev človekovega teritorija obremeni samo posameznike, kot so ti kmetje, in se to ne porazdeli pravično na vse prebivalce in koristnike te širitve, za kar pa so zadolženi tisti, ki smo jih volili in so navsezadnje tudi plačani za to..!!

  • satir / 26.04.2019. ob 13:36

   Saj niso prostoživeči ljudje niso nič manjši problem, ko jih je preveč potem ZDA odredijo odstrel, če se že sami ne pobijajo med seboj kot v Ruandi, na Balkanu ali v Sudani , Jemnu... tako da vsi smo na istem. "odstrel" kakorkoli ga vzameš je namenjenu zmanjšanja preobremenjenosti v naravi. Včasih je bila to med ljudmi, kuga, lakota, danes ostaja samo vojna, pa lakota kjer je revščina.

 • Zlatorog / 26.04.2019. ob 14:27

  Tukaj je ministrstvo pripravilo dober predlog ki ohranja ugodno stanje zveri in obenem preprečuje previsoko namnožitev le teh ter s tem konflikte, ki so na dolgi rok najbolj nevarni za njihovo dolgoročno ohranitev. Ampak vsi so bolj pametni kot pa ljudje ki se na to dejansko spoznajo. Ne vem kako se sodišče sploh upa postaviti v vlogo strokovnjaka in vse skupaj razveljaviti.

 • Al / 26.04.2019. ob 15:31

  Ma kašna bedna vlada, sej to se vleče že dolgo. Vsak k.lahko potrebne uredbe o odstrelu zablokira. Taki bi morali finančno stati za svojim delovanjem, da bi oni krili škodo. Zaščita brez podpore lokalnega prebivalstva ni uspešna.

  • MarkJurko / 26.04.2019. ob 15:31

   Saj ni problem, da so ljudje proti odstrelu. Le dejansko škodo naj poravnajo kmetom. Zbudili se bodo pa, ko bodo sami plen kje v naravi.

 • triglav... / 26.04.2019. ob 18:22

  Sramota, da je v Sloveniji bolj cenjen en medved kot ena slovenska družina! Za znoret!

 • matjazzz / 26.04.2019. ob 19:40

  Žalistno, da o vsem odloča mlečnozoba smrklja, ki živi v petnajstem nastropju stolpnice in se boji navadnega pajka in martinčka. Volkove in medvede bi pa pupika na veliko zaščitila.

 • tdamijan / 26.04.2019. ob 17:12

  Kaj sploh čakajo koga, saj sami najbolj vedo, kako in kaj, a res mislijo, da jim bo kdo v Ljubljani kej pametnega rešil, ah.

 • luci16 / 26.04.2019. ob 14:58

  Ko bomo postrelili medvede,bo treba postreliti še jelene in srnjad,ki bo potem še bolj delala škodo.Ko bo zmanjkalo teh bomo postrelili.....?Se pa sprašujem,kdo je vzel življenski prostor komu,mi medvedu,ali medved nam.In ko ne bo nikogar več,ki nam bi delal škodo,bomo lahko grabili,grabili,grabili,na pusti sivi Zemlji.

  • modrooki / 26.04.2019. ob 14:58

   Sej ni tako grozno. Količina gozdov v Sloveniji raste, torej se življenjski prostor za divje živali povečuje. Povečuje se tudi število medvedov (v zadnjih letih populacija raste kar hitro). Problem je le, da namesto da bi medvedi lovili jelene in srnjad, si raje postrežejo s pašnimi živalmi. Tako da ideja da bi medvedi uravnavali ekosistem in balansirali količino srnjadi, enostavno ne drži.

  • MarkJurko / 26.04.2019. ob 14:58

   Tudi žival ni neumna. Jemlje tam, kjer je za njo lažje. Zakaj bi se pa podil recimo medved po gozdu za divjadjo, če ga drobnica kar počaka na mestu. Pač marsikdo ne razume delovanja narave. Vsi smo lovci, vsi smo plen. In to že od pamtiveka, le človek dela zmedo in misli, da je nad naravo in najbolj pameten, ne zna pa več živeti z naravo.

 • falco1 / 26.04.2019. ob 16:02

  In od tukaj pride izarz zabit kot kmet.Dva kavkaška ovčarja v ogrado in to je to ne vem a se idiote delajo al sam so .Obstaja rod psov, ki se imenuje OVČARJI po balkanu jih že uporabljajo več stoletij.Poznam človeka, ki je imel podoben primer nato si je omislil kavkaškega ovčarja( pes se praktično prehranjuje sam z mlekom in kruhom izgleda pa kot bi medved posilil šarplaninca in je to ven padlo).Sam to so kmeti kot suša v prekmurju podtalbico imajo pa praktično na manj kot 10 metrov.

  • paleoknives / 26.04.2019. ob 16:02

   Tukaj se strinjam s teboj, vsaka čast kmetom, ki pridelujejo hrano, ampak tudi tukaj se je treba obnašati pametno. Ne vem v kateri nedržavni panogi podjetniki jamrajo zaradi premahnih zaslužkov, neprimernih razmer na trgu, nekonkurenčnega proizvoda in čakajo državo, da jim kaj vrne...Po moje nikjer. Ko pogledaš na njive, pa ima vsak drug kmet traktor za 150.000 EUR...in to za 2 hektara.

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.