SiolNET. Novice Gospodarstvo
 • Messenger
 • Messenger

Kaj delamo – in kako hitro –, da ne bi "ubili" Airbnb in Uberja?

6,85

termometer

Zakonodajne prilagoditve, ki bi zmanjšale birokratske zaplete pri oddaji stanovanj prek Airbnb – in tako najemodajalce med drugim odvrnile od tega, da to počnejo na črno –, prihajajo s počasnim tempom. Medtem pa sindikati, varuhi potrošnikov, tudi gospodarstveniki in ne nazadnje država v modelu delitvene ekonomije nasploh vidijo kup odprtih vprašanj in težav.

Komentarji

5

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • aces / 01.04.2017. ob 14:09

  Pa ta celotna zadeva ne more biti tako komplicirana, da se je ne bi dalo rešiti, pa tudi ni nič tako zelo novega - saj na Hrvaškem tudi ljudje živijo v stanovanjih pozimi, poleti se pa preselijo v improvizirane vrtne utice in oddajo svoje stanovanje. Mislim, namesto, da bi država in njeni državljani dodatno kasirali, raje iščejo tisoč in en izgovor.

 • Maksimvs / 01.04.2017. ob 15:36

  Edino pravilno, da se to področje reši. Sedaj kup folka oddaja na črno, proračun pa se lahko obriše pod nosom. Tudi stanovanja, ki so se prej oddajala študentom, se sedaj oddajajo preko Airbnb. Kar spet pomeni da se življenje seli iz mesta.

 • Oregon / 01.04.2017. ob 18:01

  aces, pa ti pozabljaš kje živiš?? Oni s turistične kmetije so ja obupali pri dovoljenjih za eno usrano tablo postavit. Kar se je meni pred desetimi leti zgodilo na občinskem nivoju za eno samo tablo za firmo, 50m od ceste. Sam nisem videl nobenega razloga, razen skladnost table z obcinskimi odloki, "oni" so videli še 7 razlogov da ni šli in je nisem imel nikoli. Zakaj nebi komplicirali če se da, in zakaj bi sploh kaj delali po nekaterih pisarnah če ni treba??

  • aces / 01.04.2017. ob 18:01

   Zakaj se ne postavimo po robu?

 • aces / 01.04.2017. ob 14:09

  Tisoč in en izgovor, če mene vprašaš. Seveda, da gre hotelirjem Airbnb v nos, če predstavlja konkurenco. Državna uprava in njene komisije pa tudi - da eno leto gruntaš in ničesar ne rešiš, bi pomojem moral vrniti denar, da si dobival plačo za to. Naredili bi nek obrazec za samoprijavo in od tega bi potem stanodajalec plačal davke, takso in ostale dajatve.

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.